Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban Adventskalender Dag 18

door Hebban Crew 19 reacties
De feestmaand is begonnen en dat laat Hebban natuurlijk niet zomaar aan zich voorbijgaan. Dit jaar maken we er zelfs iets heel bijzonders van, speciaal voor onze lezers. Tel samen met ons de vierentwintig dagen tot kerst af met de Hebban Adventskalender en héél veel mooie weggeefacties.

Hebban Adventskalender Dag 18: Lees een exclusief verhaal van Rob Hoogland en Arthur van Amerongen

Een unieke samenwerking, dat was het: Het Grote Foute Jongens Boek van columnisten Rob Hoogland (De Telegraaf) en Arthur van Amerongen (de Volkskrant, HP/De Tijd). Speciaal voor de Hebban Adventskalender bundelen ze opnieuw hun krachten en schreven een heerlijke chatdialoog over de betekenis van Kerstmis. Lees het gauw!  

De populaire columnisten Rob Hoogland en Arthur van Amerongen vertegenwoordigen twee verschillende werelden, maar hebben toch veel gemeen: humor, spitsvondigheid en maling aan politieke correctheid. Zij zeggen onverbloemd wat zij vinden en passen daarbij vaak het stijlmiddel van de satire toe.  

Hoogland en Van Amerongen leerden elkaar via social media kennen. ‘Ik was altijd al fan van Arthurs columns en daarom volgde ik hem via Facebook en Twitter,’ vertelde Hoogland in een eerder interview op Hebban. ‘Op een gegeven moment raakten we met elkaar in contact, ook al hebben we twee verschillende bloedgroepen.' Het leidde tot uitgebreide chatgesprekken, bezoekjes over en weer en uiteindelijk ook tot Het Grote Foute Jongens Boek bij uitgeverij Pepper Books, waarin alle denkbare onderwerpen de revue passeren: de wereld van de media, drank & drugs, voetbal en sport in het algemeen natuurlijk, de grachtengordel, popmuziek, meisjes, politiek, literatuur, misdaad, leven & dood… 

Journaliste Wilke Martens interviewde het duo en dat leverde dit hilarische gesprek op.  

Boas Festas – een foute kerstchat  

Voor Hebban ging het duo in gesprek over Kerstmis. Van een verlangen naar geborgenheid tot een bezoek aan de Chinees in Portugal, van herinneringen aan een beatmis op Kerstavond in de dorpskerk tot een oudjaarsavond in de beruchte Jellinek-kliniek: alles komt voorbij in Boas Festas – een foute kerstchat.  

Fragment ‘Boas Festas’
Je weet dat ik vijf jaar in Paraguay heb gewoond, oom Rob? Daar is het rond de kerst veertig graden, zoals eigenlijk het hele jaar door. Ik ging eens bij hele deftige notabelen eten (zeg maar de blanke bovenlaag van één procent), gewoon op slippers en in bermuda, dat kan daar, en toen op die bloedhete kerstavond de klok twaalf uur sloeg, gingen ze allemaal proosten en elkaar feliciteren met de geboorte van baby Jezus. Heb je het ooit zo zout gegeten, nog even los van de stokvis? En alles ook nog in het Duits, en toen begonnen ze te snotteren dat ze het zo goed hadden in de Heimat en dat ze ineens rond 1945 op stel en sprong in een U-boot naar Buenos Aires moesten vertrekken. Raar toch?  

Lees het volledige verhaal 'Boas Festas' hier of klik hier om de pdf te downloaden.

Auteursfoto © Harry Klunder

Deel je jouw ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalender? 

Elke dag een cadeau!

Ga naar de Hebban Adventskalender 2017Over de auteur

Hebban Crew

2423 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender Dag 18

 

Gerelateerd

Over

Rob Hoogland

Rob Hoogland

Rob Hoogland (1950) is de nestor van De Telegraaf en de meest gelezen columnist ...

Arthur van Amerongen

Arthur van Amerongen

Arthur van Amerongen (1959) schrijft iedere maandag zijn geruchtmakende col...