Hebban vandaag

Listmania /

Hebban Literatuur recensie top 10 augustus

Op Hebban lichten we elke maand tien literatuur-recensies uit, die vorige maand zijn geschreven door onze Hebban-recensenten. Recensies die opvallen vanwege het overtuigende oordeel of de mooie schrijfstijl. Bekijk hier de Hebban Literatuur recensie top 10 van augustus.

Istvan Kops over Een volstrekt nutteloos mens - Jori Stam ***

"Sommige verhalen intrigeren door hun vileine karakter, andere verhalen blijven daarentegen niet bijzonder lang hangen. Het is desalniettemin een interessant debuut van een jonge schrijver met een actueel thema dat beslist aandacht verdient."

Kamila Straatsburg over Het museum van zonderlinge zaken - Alice Hoffman *****

"Het museum van zonderlinge zaken blijft fascineren door een rij geweldige, stuk voor stuk gedetailleerd neergezette personages, door de fijngevoelige psychologie van daden en motivatie van de hoofdpersonen, de bruisende sfeer van New York, een metropool in wording, ontroerende portretten van dieren en een bizarre droomachtige wereld waarin alles mogelijk is."

Pippa Ravensteijn over Zeg maar dat we niet thuis zijn - Rashid Novaire
**

"Een potsierlijk einde van een moeizaam verhaal. Moeizaam omdat de auteur te veel wil. Te veel thema’s. Vluchtelingenproblematiek, botsing van culturen, lesbisch ouderschap, biseksualiteit, overgave aan de liefde, leven na de dood, de geschiedenis van de Feyli-Koerden die en passant voorbij komt..."

Mirjam Burger over De nieuwe achternaam - Elena Ferrante
*****

"In De nieuwe achternaam worden de personages verder uitgewerkt en geïntensiveerd. Alle thema’s, maar vooral liefde en angst, worden verder uitgeplozen, elk onderbuikgevoel wordt benoemd door Ferrante."

Rabin Gangadin over Mensenkinderen - J.J. Voskuil ***

"De komedie is bij vlagen goed gelukt met een paar geslaagde grappen erin, maar even vaak zijn die oubollig en van humor gespeend. Het eindproduct is een kabbelend keuvelstuk geworden waarin Klaartje alles wat haar man zegt zo negatief mogelijk blijft interpreteren terwijl de man op zich er zwijgzaam bij zit."

Nathalie Vercammen over Dit lichaam van mij - Kristian Gidlund *****

"Deze moderne ‘ars moriendi’, kunst van het sterven, moet je niet alleen in huis halen, maar moet je ook gewoon lezen. Elke dag een beetje, vroeg of laat heb je het nodig. Wees niet bevreesd, Kristian houdt je overeind: hoe diep je ook met hem gaat, hij brengt je telkens weer terug thuis. Een bijzonder boek van een bijzonder mooie en getalenteerde man.
"

Soraya Vink over Onderweg met Roadie - Thomas Acda ***

"Onderweg met Roadie is een tikje melancholisch, rijkelijk gevuld met anekdotes uit het leven van een popster en met droge humor. Af en toe leest het als een lang gesprek aan een bar waarbij de gasten elkaar sterke verhalen vertellen onder het genot van een ijskoud biertje."

Gerd Boeren over De stad aan de rand van de hemel - Elif Shafak ***

"Het resultaat is een aangename, zoet weglezende, charmante en boeiende dikke pil, waarin dé rode draad echter ondergesneeuwd raakt. Een steviger plot was het boek wellicht ten goede gekomen."

Guy Doms over Wie storm zaait - T.C. Boyle
*****

"Boyle bewijst met deze typische Amerikaanse roman nog maar eens zijn absolute topklasse. Hij slaagt er op sublieme wijze in, een zwaarbeladen verhaal om te toveren tot een boeiende leesbeurt, waarin hij alles en iedereen haarscherp schetst."

Inge Deutekom over De tuin van verloren zielen - Nadifa Mohamed ****

"Beschrijvingen van gewelddadigheden worden afgewisseld met lyrische beschrijvingen. Je blijft geboeid doorlezen, omdat er open plekken zijn en er geleidelijk informatie wordt prijsgegeven."

Klik hier voor meer Hebban-recensies!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Hebban Literatuur recensie top 10 augustus