Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Hebzucht, macht en strijd

Hebzucht, macht en strijd, drie geschikte ingrediënten van een ouderwets epische fantasyreeks. Karen Miller komt na meerdere succesvolle boekenseries met het eerste deel van een alweer grimmige tronenstrijd. Miller lijkt niet van luchtig te houden.

Haar eerdere reeksen waren Koningmaker, Koningbreker en Spreker voor de God. Overigens lijkt het maar dat ze niet van luchtig houdt. Heel slim gebruikt ze een pseudoniem om niet door de mand te vallen. Als K.E. Mills schrijft ze haar Rogue Agent-serie over de onhandige tovenaar Gerald Dunwoody (helaas niet vertaald).

De Valkentroon is het eerste deel in Karen Millers gloednieuwe, epische fantasy-reeks De Kroon van Hebzucht, Macht en Strijd. En dat wordt zo aangekondigd:

In een uiteengevallen koninkrijk betaalt iedereen de bloedige prijs van ambitie

Een kind van adellijke afkomst heeft zijn zinnen gezet op het terugveroveren van zijn vaders troon.

Een bastaardheer die in opstand komt tegen zijn tirannieke neef vergiet meer bloed dan hem lief is.

De weduwe van een hertog tart, in een poging haar dochter te beschermen, de ambitieuze heren die hen beiden in hun macht hebben.

En twee broers, met heel verschillende ambities, ontdekken de ware betekenis van verraad.

Niets blijft zoals het was. Huizen zullen vallen, koninkrijken herrijzen, maar zij die strijden om de Valkentroon zullen elke stap met bloed moeten betalen.

You will feel pain
De kreten die deze nieuwe boekenserie omringen zijn niet de minste:
"Dit verhaal is complex en fascinerend; fans van George R.R. Martin en Joe Abercrombie opgelet!"(Publishers Weekly)


"Enter this tale at your own risk, Miller will slip the dagger under your guard and twist. You will feel pain." (Adventures of a Bookonaut-blog)

"Lordly politics, hatred and mistrust for the closest members of family, witches scheming, and dozens of people plotting for their own success keep the pages in this book turning, unable to be put down. This is in the style of Joe Abercrombie and Steven Erikson." (Ventureadlaxre-blog)

GoT 2.0?
Al wordt de serie ook verweten dat ze te erg op Game of Thrones lijkt en een epische fantasy is zoals we er al honderden kennen. Oordeel zelf, De Valkentroon ligt vanaf 30 mei in de boekwinkels. Laat je weten wat je ervan vond?Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebzucht, macht en strijd

 

Gerelateerd

Over

Karen Miller

Karen Miller

Karen Miller werd geboren in Vancouver, Canada, maar het gezin Miller verhuisde ...

Overig

Nieuwe sf- en fantasytitels in 2015

op 08 mei 2015 door Hebban Crew 38 boeken 3 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken