Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Het Boekenweekgeschenk: Broer van Esther Gerritsen

door Hebban Crew 3 reacties
In de boekwinkel krijg je tijdens de Boekenweek - vanaf 12 maart a.s. - het Boekenweekgeschenk cadeau bij besteding van een bedrag van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Het geschenk van dit jaar werd geschreven door Esther Gerritsen en heeft als titel: 'Broer'.

Over Broer van Esther Gerritsen

Olivia, financieel directeur van een familiebedrijf Oliva,  krijgt een telefoontje van haar broer Marcus. Zijn been dreigt te worden afgezet. Marcus en Olivia zien elkaar zelden, maar de amputatie raakt Olivia onverwachts, alsof het haar eigen been is dat ze verliest. Ze laat alles uit haar handen vallen in een hopeloze poging haar broer te redden. Maar het is de vraag of hij degene is die redding nodig heeft…

In Broer van Esther Gerritsen staat, net als in veel van haar andere romans, familie centraal. De onderlinge verhoudingen tussen familieleden maken het voor haar mogelijk, alles te laten zien wat er tussen karakters moet gebeuren. Broer is een echte Esther Gerritsen, met scherpe en humoristische dialogen, een uitvergrote werkelijkheid, en het ongemakkelijke gevoel dat dit ook over jou gaat.

Gratis reizen met de NS

Op zondag 20 maart 2016 biedt hoofdsponsor NS, op vertoon van het Boekenweekgeschenk, weer gratis reizen aan met de trein. De gratis reiszondag is al jaren een traditie bij NS en vindt altijd plaats op de laatste zondag van de Boekenweek. Het gratis reizen biedt je de vrijheid om die dag in te vullen zoals jij wilt, een mooie gelegenheid om met anderen af te spreken. Vorig jaar hebben ruim 200.000 mensen van deze gratis reisgelegenheid gebruik gemaakt.

Over Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (Nijmegen, 1972) debuteerde in 2000 met de verhalenbundelBevoorrecht bewustzijn (De Geus). Hierna volgden de romans Tussen Een Persoon,Normale dagen en De kleine miezerige god. Haar laatste drie romans werden alle genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, Superduif uit 2010, Dorst uit 2012 en haar meest recente roman Roxy.

In 2014 ontving Gerritsen de Frans Kellendonk-prijs, die driejaarlijks wordt toegekend aan een Nederlandstalige auteur met een literair oeuvre dat getuigt van een onafhankelijke en originele kijk op maatschappelijke of existentiële problematiek. Gerritsen heeft een wekelijkse column in de VPRO Gids. Ook schreef ze meerdere theaterteksten voor onder andere Keesen&Co en, samen met Saskia Diesing, het scenario voor de film Nena en de bewerking van haar roman Dorst.

Esther Gerritsen is sinds oktober 2014 samen met Tommy Wieringa het gezicht van de Nederlandse Boekenbon.

De Boekenweek op Hebban

Op Hebban vind je nu al een overzicht van de highlights van deze Boekenweek en volgende week maandag een interview met Esther Gerritsen. Ook zetten we alle Boekenweekgeschenken van de laatste 16 jaar voor je op een rijtje. 

Listmania: het Boekenweekgeschenk van 2000 tot nu 

Bron: Boekenweek-website van de CPNBOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het Boekenweekgeschenk: Broer van Esther Gerritsen

 

Gerelateerd

Over

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film...

Overig

Boekenweekgeschenken

op 12 januari 2015 door Hebban Crew 22 boeken 6 volgers 1 reactie 2 likes
Gesponsorde boeken