Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Het Donderdag Dilemma: Een kwestie van sekse

door Hebban Crew 15 reacties
Het is de vijfde dag van de week: hoog tijd voor Het Donderdag Dilemma. Deze keer gaat het over de sekse in het thrillergenre. Lees goed: sekse. Over seks gaan we het vast en zeker later eens hebben. Geef je reactie hieronder en discussieer mee.

Het is al sinds jaar en dag een keihard feit: de bestverkopende Nederlandse thrillerauteurs zijn vrouwen. We kennen ze allemaal: Saskia Noort, Simone van der Vlugt, Esther Verhoef. En dan hebben we ook nog Suzanne Vermeer, maar die formule is ooit bedacht door een man, wijlen Paul Goeken

Een ander in beton gegoten gegeven is dat de mannen steevast de Gouden Strop in de wacht slepen. Van de 27 Stroppen die tot dusver zijn uitgereikt, gingen er slechts twee naar vrouwen: Johanna Spaey en Marion Pauw. Maar de mannen zetten duidelijk minder boeken af: in de CPNB Top 100 van 2014 is geen Nederlandse misdaadschrijver te bekennen. 

De vraag van vandaag: Schrijft de Nederlandse mannelijke auteur betere thrillers dan zijn vrouwelijke collega of is het juist andersom?  

Weten de jury's het beter? Of heeft de lezer dan wel de koper gelijk? Laat je je leiden door de sekse van de auteur of maakt het je niet uit bij de aankoop van een thriller. Kies je 'Meer voor Mannen' of 'Vaker voor Vrouwen'? En waarom?Over de auteur

Hebban Crew

1942 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Het Donderdag Dilemma: Een kwestie van sekse