Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Het is uit tussen Duvel en Aspe

De Vlaamse bestsellerauteur Pieter Aspe heeft het gehad met het biermerk Duvel. Voortaan kiest hij voor Omer en hij laat het ook zijn helden drinken.

Breaking news in de Vlaamse media: Pieter Aspe heeft genoeg van Duvel. Zowel de misdaadauteur als zijn belangrijkste personage commissaris Van In zet een glas bier van een ander merk aan de lippen: Omer. ''Ik was direct verkocht'' zegt Aspe in Het Laatste Nieuws.

In de laatste zin van Aspes nieuwste thriller Zonder voorschrift zit een verrassing. Commissaris Van In hapt niet meer in de schuimkraag van een Duvel, maar verkiest nu een Omer.

Aspe is vier maanden geleden gestopt met Duvel. ''Ik zat in een café in Blankenberge en iemand bood er mij eentje aan. Ik was eigenlijk direct verkocht. Het bier lijkt wat op Duvel, maar de smaak is wat meer uitgesproken. Ik had al langer de indruk dat de lekkere bittere smaak van Duvel de jongste tijd wat aan het afnemen was. Op hetzelfde moment was ik nog bezig met het schrijven van Zonder voorschrift   en toen heb ik besloten om Pieter Van In ook Omer te laten drinken."

De overstap naar Omer betreft geen reclamestunt van de brouwer, benadrukt Aspe in de krant. ''Voor alle duidelijkheid, ik kreeg nog geen reactie van de brouwerij van Duvel of van Omer. Maar toen ik twintig jaar geleden begon met schrijven, duurde het ook vijf boeken vooraleer de mensen van Duvel ontdekten dat Pieter Van In een Duveldrinker was. Ik weet dat sommige van mijn lezers het niet geloven, maar nogmaals, ik heb nooit een sponsordeal gehad met Duvel."Over de auteur

Hebban Crew

2143 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het is uit tussen Duvel en Aspe

 

Gerelateerd

Over

Pieter Aspe

Pieter Aspe

Pieter Aspe (1953-2021), pseudoniem van Pierre Aspeslag, was tijdens de woelige...

Gesponsorde boeken