Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Het Leesteam opent de Kinderjury Leesweken

door Hebban Crew 1 reactie
De Leesweken van de Kinderjury zijn officieel van start gegaan! Leesteamleden Anne-Roos, Azra, Branna, Hadia, Hannah, Howaïda, Lizzy, Mert, Mia, Ruben, Sverre en Tem hebben ieder op hun eigen bijzondere manier de Leesweken op hun basisschool feestelijk geopend. Na de Leesweken kan er gestemd worden voor de Kinderjury 2022: door meerdere boeken te lezen kunnen kinderen zelf hun favoriete boek bepalen.

Tijdens de Leesweken van 9 februari tot en met 10 april worden alle kinderen in Nederland aangemoedigd boeken te lezen. Want hoe meer je leest, hoe makkelijker het is om je favoriet te bepalen! Kinderen die meedoen aan de Kinderjury en stemmen maken kans op hun eigen lengte in boeken. Eind mei worden de winnaars bekendgemaakt.

Meer over de Kinderjury

Het Kinderjury Leesteam

Het Leesteam bestaat uit twaalf lezers – uit elke Nederlandse provincie één – die het hele jaar actief zijn om hun leeftijdsgenootjes fan te maken van het lezen. Dat begon vanmorgen al goed met de aftrap van de Leesweken. Op hun eigen basisschool knipten de kinderen met hun directeur het Kinderjury 2022-lint door. Daarop volgde een speciaal programma dat ze zelf hebben georganiseerd, variërend van een presentatie tot een boekenpitch, en van een spel tot een knutselopdracht.

Kinderjury tiplijsten

Als de Leesweken eenmaal voorbij zijn start de Stemweek, waarin kinderen kunnen stemmen op alle kinderboeken uit het voorgaande jaar. Een comité van leerkrachten, jeugdbibliothecarissen en een boekhandelaar koos maar liefst vijftig titels uit voor de Tiplijsten. Weet je kind niet waar het moet beginnen? Bekijk de tiplijsten en doe samen inspiratie op voor het lezen. Er is een tiplijst voor de leeftijd 6 tot en met 9 jaar en een tiplijst voor de leeftijd 10 tot en met 12 jaar.

Bekijk de tiplijsten

Kinderjury

Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welk boek de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken in ontvangst mag nemen. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken die helemaal door kinderen zelf wordt bepaald. Stemmen kan straks tijdens de Stemweek op school, via de boekwinkel of bibliotheek en online.

Lees het persberichtOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het Leesteam opent de Kinderjury Leesweken