Hebban vandaag

Community /

Hoe haal ik mijn Challenge?

door Hebban Crew 55 reacties
Er resten je nog 37 dagen in het jaar 2018. 37 dagen om je Hebban Reading Challenge te halen. Heb jij je gekozen leesdoel voor dit jaar nog niet gehaald? We hebben zes leestips voor je om alsnog met een tevreden gevoel een heel fijn leesjaar af te sluiten. En nee, het is nog steeds geen wedstrijdje, maar het is wel heel erg leuk om de 100% te halen natuurlijk. Succes!

Lees je hele Kerstvakantie door

De decembermaand is een rare. Het is koud en guur, er is vakantie, er zijn bezoekjes, etentjes, pakjesavond, Kerstdagen, champagne en vuurwerk. De een vindt het fantastisch en werpt zich in het feestgewoel, de ander kan niet wachten tot het nieuwe jaar aanbreekt en alles weer 'normaal' wordt. Kunnen die feestjes je gestolen worden of vind je het niet erg om de rare snuiter van de familie te zijn? Lees dan gewoon je hele Kerstvakantie door! Neem een boek mee naar etentjes (uitbuiken is anders toch het saaiste wat er is), sla een verplicht feestje over en lees, lees, lees!

Lees novelles

De korte roman of het lange verhaal. Novelles zijn romans van rond of niet meer dan honderd pagina's. Ze zijn niet bij iedereen geliefd, omdat de beperkte omvang je het gevoel kan geven dat je geen volledig verhaal voorgeschoteld krijgt. Niets is minder waar, novelles hebben een eigen kracht, het vermogen om in die honderd pagina's je een avontuur te doen beleven. Bijzonder geschikt voor deze categorie zijn Boekenweekgeschenken. Hebban Reading Challenge Categorie #17 is 'Lees een boek dat je in één avond uit hebt'. Heb je die categorie al afgevinkt, dan betekent dat natuurlijk niet dat je niet nóg een boek kunt lezen dat je in één avond uit hebt. Of nog veertig ...

Herlees jeugdfavorieten

Het herlezen van jeugdfavorieten heeft twee voordelen. Je kent het boek al, dus je zoeft erdoorheen. En jeugdboeken zijn vaak van een omvang die prima te doen is in kortere tijd. Heb je geen zin om te herlezen of heb je eigen geen jeugdfavorieten, dan kun je ook op zoek gaan naar jeugdklassiekers. Er zijn zo veel prachtige verhalen en avonturen te ontdekken. Boeken die niets onderdoen voor volwassen romans. Haal het kind in je naar boven en ga op avontuur met een jeugdboek!

Lees alle halfgelezen boeken uit

Deze tip vraagt wel wat discipline van je, want je moet ten eerste het hele huis doorrennen op zoek naar boeken met de boekenlegger halverwege. Én je moet boeken die je toch wellicht om een reden weg hebt gelegd, uit proberen te lezen. Maar, zoals we wel eens ontdekten in Vergeten Boek-enquetes, de meeste boeken worden helemaal niet onuitgelezen weggelegd, omdat we ze stom vinden, maar omdat we geen tijd hebben of onze aandacht opgeslokt wordt door andere boeken, Netflix en meer.

Graphic novels

Net als novelles kunnen graphic novels ook niet per se iedere lezer interesseren. En dat is jammer, want er zijn geweldig mooie verhalen te ontdekken in de graphic novel-wereld. Het zijn geen strips of comics, maar veel meer dan dat en dat is een verrassing voor de meesten die deze rubriek niet kennen. Graphic novels bevatten een serieus verhaal, het zijn romans-in-beeld, volwaardige literaire titels. Heel veel wereldklassiekers zijn op enig moment wel in graphic novel-vorm gegoten. Dus ga toch eens op onderzoek uit, stap je drempel over en probeer een 'beeldroman'. Categorie #4 in deze jaarchallenge is 'Lees een graphic novel'.

Adventskalender

Ok, misschien haal je je jaarchallenge wel niet omdat je boeken gewoon op zijn en je in de komende dure cadeaumaand even geen nieuwe boeken kunt kopen. Maar wacht! Was er niet een fantastische Adventskalender op je favoriete boekensite? Vanaf 1 december geven we elke dag iets om te lezen weg, waaronder volledige romans en thrillers in epub! Mis geen enkele dag, want de dagaanbieding geldt telkens maar alleen op die ene dag dat het adventsdeurtje opengaat. Abonneer je op de Adventsnieuwsbrief, die komt elke ochtend in je mailbox 24 dagen lang met het cadeau van die dag.

De Hebban Reading Challenge 2019

De Hebban Reading Challenge 2019 komt er aan! Je kunt je nu al aanmelden en beginnen met het aanleggen van je leeslijst voor het nieuwe jaar. Boeken als Gelezen aanvinken voor de 2019-Challenge kan vanaf 1 januari 2019. Doe jij ook weer mee?

Meld je hier aan voor de Hebban Reading Challenge 2019

 Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hoe haal ik mijn Challenge?

 


Gesponsorde boeken