Boek van de week /
Home Baked van Yvette van Boven
De humor is te vinden in bijvoorbeeld de tips wat te doen als het fout gaat. Stel bijvoorbeeld dat de cake zwart is: oven was te heet of u bent de tijd vergeten. In het geval de cake vloeibaar is volgt de vraag: heeft u hem wel gebakken? En als het beslag bremzout is, is de tip een bezoekje te brengen aan de opticien.
En nu serieus wat betreft cake: in Home Baked staan zowel basisrecepten voor cake om mee te beginnen of om zelf verder uit te werken, als recepten voor klassiekers zoals madeleines en gingerbread.
Home Baked is een bakboek met heel veel bakrecepten voor de gewone thuisbakker, zoals u. U hoeft niet al heel veel te kunnen, ik leg de moeilijke stukjes gewoon uit. Dat kan met afbeeldingen; stap voor stap of ik geef u een duidelijke beschrijving. In dit boek staan alleen dingen die ik zelf graag bak. Dat zijn soms klassiekers, maar ook mijn eigen uitvindingen, die bijvoorbeeld ontstonden toen ik besloot af en toe wat gezonder te leven. Daarom probeer ik soms zonder tarwe te bakken, soms ook zonder gluten en soms zonder suiker, maar vaak ook niet. Eigenlijk zoals het in het echte leven ook is. Er is eigenlijk elke dag wel iets te bakken, zeker wanneer u net als ik vaak last van bakdrang heeft. Bakken is voor mij erg rustgevend, een prettige handeling op de dag. Het is ook nog heel erg leuk als er iets uitkomt dat u daarna kunt opeten of uitdelen. Van bakken wordt u dus niet alleen heel erg gelukkig, maar ook erg geliefd.
Yvette