Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hoofdrollen voor Elba en McConaughey in Stephen King verfilming

door Natascha van der Stelt 2 reacties
Na vele jaren, en vele pogingen is het eindelijk in zicht: een verfilming van De Donkere Toren-reeks van Stephen King met hoofdrollen voor Idris Elba, als scherpschutter Roland en Matthew McConaughey als de mysterieuze man in het zwart, Walter Pedick.

Stephen King vertelde aan EW dat het een ‘looong trip’ was van de boeken naar de film. “Als je bedenkt dat ik begon met deze verhalen toen ik op de universiteit zat, schrijvend in een klein hutje aan een rivier in Main, en nu pas is het geheel in de pre-productiefase. Ik ben er blij mee, en een beetje verrast.”

Regisseur en mede-scriptschrijver Nikolaj Arcel is van plan over zeven weken te beginnen met het filmen in Zuid-Afrika. De film staat gepland om op 13 januari 2017 in première te gaan.

Volgens King begint de film met de eerste zin uit het eerste boek. Het moet van hem zo beginnen, hij heeft er op gestaan, beter nog hij heeft er zelfs over getwitterd:

It's official: The man in black fled across the desert and the gunslinger followed.
#DarkTowerMovie @McConaughey @IdrisElba


Maar in tegenstelling tot wat je zou verwachten zal deze eerste film niet de plot van het eerste boek, De scherpschutter uit 1982, volgen. De film begint in het midden van het verhaal in plaats van aan het begin. King realiseert zich dat sommige fans hier boos over zullen zijn, maar ze zullen er over heen komen, want: it is the story.

Zowel Arcel als King weigeren te vertellen op welke boeken de nadruk komt te liggen in de film. Het enige wat Arcel er over kwijt wilt, is dat “veel zich zal afspelen in deze tijd, in de moderne wereld”.

De keuze van Arcel voor Idris Elba om Roland te vertolken zal voor sommigen een verrassing zijn, zeker zij die een blanke man met blauwe ogen in gedachten hadden. Stephen King geeft ook toe dat hij oorspronkelijk een andere acteur in gedachten had. Toen hij 46 jaar geleden met het schrijven van de serie begon zag hij Clint Eastwood voor zich, in de Spaghetti Westerns. Toch is hij nu blij met de keuze die Arcel gemaakt heeft, en kijkt er naar uit om te zien hoe Elba Roland tot leven zal wekken.

Van de man in het zwart had Stephen King nooit een duidelijk beeld, omdat die iedere keer veranderde. Arcel kwam daarom uit bij Oscarwinnaar Matthew McConaughey omdat hij “een geweldige acteur is die alles kan. Ik denk ook zo over Walter Padick. Hij kan alles.”

Bron: EWOver de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Hoofdrollen voor Elba en McConaughey in Stephen King verfilming

 

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Gesponsorde boeken