Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hotel van Dale 150 jaar

De Dikke van Dale bestaat 150 jaar dus dat moet gevierd worden: 1 dag een speciaal hotel in de Haagse Koninklijke Schouwburg. Met als conciërge Arjan Ederveen en als kamermeisje Nelleke Noordervliet. Ellen ten Damme zingt in de lobby.

Bij een jubileum van anderhalve eeuw moet de jubilaris met iets speciaals komen. De Dikke van Dale bestaat 150 jaar en opent daarom 28 augustus voor één dag Hotel van Dale. Dit literaire vijfsterrenhotel resideert op een chique locatie: de Haagse Koninklijke Schouwburg. Liefhebbers van de film The Grand Budapest Hotel kunnen zich verheugen op Arjan Ederveen die Ralph Fiennes rol van conciërge/spreekstalmeester op zich zal nemen. Talloze coryfeeën zullen de bezoekers verblijden met hun taalinzichten. Met Ellen ten Damme, Nelleke Noordervliet, Vincent Bijlo, The Kik, Wim Daniels, Menno Wigman, de blijde bloemenmeisjes van Zazí, Hans Dorrestijn en veel meer.  

Reserveer snel, want er zijn alleen nog plaatsen op het balkon. Al is die in de Haagse suikertaart wel het leukst…  

De redactie van de Dikke van Dale krijgt 1 dag vrij voor dit feestje, daarna moeten ze hard doorwerken aan de eerste papieren uitgave van de taalbijbel sinds 2005.  

In de herfst besluit de redactie welke nieuwe woorden zij in de nieuwe uitgave opneemt. Twee woorden die volgens hoofdredacteur Tom Den Boon veel kans maken in de nieuwe editie, zijn ‘jezidi’ en ‘jezidisme’, de benamingen van de religieuze minderheid en de eeuwenoude religie in het Midden-Oosten die worden bedreigd door IS.Over de auteur

Dirk Koppes

59 volgers
4 boeken
0 favorieten
Newbie


Reacties op: Hotel van Dale 150 jaar