Advertentie

Hebban vandaag

Column /

I say goodbye and you say hello

Of ik Goodreads kende, werd mij ruim vijf jaar geleden gevraagd. Daar zou namelijk een Nederlandse versie van komen, maar dan zowel gericht op community als redactie. En natuurlijk véél leuker dan Goodreads. Ze zochten nog mensen voor deze nieuwe gloednieuwe boekensite. Dat klonk mij als muziek in de oren.

En zo begon mijn avontuur bij Hebban. De eerste weken bestond mijn werk vooral uit het oppoetsen van auteursprofielen en boekpagina’s, maar het takenpakket – en daarmee de verantwoordelijkheid – werd steeds groter. Al gauw mocht ik artikelen schrijven, recensenten begeleiden en promotieplannen maken voor en met uitgeverijen. De hele dag bezig zijn met boeken, dat kan je bijna geen ‘werk’ noemen. En dan de post, een van mijn lievelingsmomenten van de dag. De nieuwste boeken door je handen laten gaan, de geur opsnuiven, opzij leggen wat je zelf wil lezen. Zo fijn!

Vijf jaar, en een heleboel boeken en artikelen later, heb ik besloten om het Hebban-nest te verlaten en weer voor de klas te gaan staan. Een beslissing die voor mij persoonlijk veel (praktische) voordelen heeft en waar ik naar uitkijk.
Neemt niet weg dat ik Hebban zal missen: het enthousiasme van de ambassadeurs, de recensenten waar ik, ook al heb ik een aantal van hen nooit echt ontmoet, via de mail een band mee opbouwde. Maar vooral ook de fijne Hebban Crew:

Sander, boss, dankjewel voor de gezellige samenwerking. Voor je flexibiliteit, zowel op werk- als privégebied. Voor het delen van je boekenvakkennis, je eeuwige optimisme, de roze koeken, je Boekenbalmunten en de vele grapjes.

Lindy, dank voor je altijd zorgvuldige manier van werken en slimme, doordachte opmerkingen. Om jaloers op te zijn. Maar ook dank voor je goede hart, dat precies op de juiste plek zit. Een wereld vol Lindy’s zou Hebban roze kleuren.

Soraya, onze Benjamin. Sorry voor alle flauwe grapjes over je leeftijd. Stiekem ben ik natuurlijk hartstikke jaloers op wat jij allemaal al bereikt hebt. Bewonderenswaardig hoe goed en snel jij kunt werken, nieuwe uitdagingen aangaat en op de hoogte bent van werkelijk al-les.

Martijn, jij hebt van veel zaken verstand waar ik geen kaas van heb gegeten. Om maar even een paar Hebban-gerelateerde dingen te noemen: cijfertjes, SFF&Fantasy. Van sommige van die dingen zal ik de kaas waarschijnlijk ook nooit gaan eten, maar je hebt me wel iedere dag een beetje wijzer gemaakt door de voortgang van Hebban met ons te delen. Dankje daarvoor, en voor de altijd prettige samenwerking.

Debbie, dankjewel dat je áltijd (maar dan ook echt áltijd, je bent sinds de lancering van Hebban volgens mij nog nooit een dag offline geweest) klaarstaat om te helpen. Voor elke vraag en ieder probleem heb jij een slimme oplossing. Van die oplossingen die ik eigenlijk heel graag zelf had willen bedenken. Je passie voor Hebban is aanstekelijk.

Gelukkig laat ik met bovengenoemden een dijk van een team achter, dat tijdens mijn zwangerschapsverlof al liet zien het prima zonder mij af te kunnen. En het wordt nóg beter wanneer Anouk van der Zee het team in september komt versterken! Zij stelt zich hieronder graag aan jullie voor. 

Dag allemaal, alle goeds gewenst en bedankt voor de fijne samenwerking! Mijn boekenplankjes blijf ik vullen, en als Hebban-lezer zal ik zeker blijven volgen wat er allemaal gebeurt op deze geweldige site! 


'I say goodbye and you say hello' 

Daphne

Hello!

Ik heb er ontzettend veel zin in om aan de slag te gaan voor Hebban! Voor mij combineert het al mijn liefdes: schrijven, redactie en boeken – héél véél boeken. Even voorstellen: mijn naam is Anouk, ik woon in Utrecht en ben 34. Ooit studeerde ik af als psycholoog, met de specialisatie kinderen en jeugd, maar dook daarna veel liever de boekenwereld in. Terwijl ik me van verkoopmedewerker opwerkte tot bedrijfsleider studeerde ik lekker door in de literatuurwetenschap, en kriebelde het zelf-schrijven-en-redigeren overal tussendoor. 

Je bent me op Hebban misschien al wel eens tegen gekomen, dankzij een paar gastblogs en twee artikelreeksen. Mijn eerste gastblog schreef ik als boekhandelaar over de Boekenweek 2018. Ik moet nog steeds weleens lachen om een lezer die vol bewondering liet weten dat ik zo goed wist te verbergen dat ik het thema van die Boekenweek afgrijselijk vond. Daarna had ik de smaak echt te pakken. Het liefst ben ik de hele dag met boeken bezig. Niet alleen om ze te lezen, maar vooral ook om erover te schrijven, verbanden te leggen en erover te discussiëren.

Ik lees bijna alles, maar mijn favoriete genres zijn fantasy, young adult en kinderboeken. De kinderboeken zijn een liefde die nooit is overgegaan: mijn diploma in kinder- en jeugdpsychologie bleek ineens toch heel toepasselijk. Ik zit bij de Griffeljury (2017, 2018 en 2019), en lobby al jaren voor een beter begrip van YA. Nu mag ik bij Hebban aan de slag, en van mijn passie mijn full time job gaan maken. Dit gaat een hele mooie tijd worden!

Anouk

Volg Anouk op HebbanOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: I say goodbye and you say hello

 

Gesponsorde boeken