Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Leesclubs /

Ben jij klaar voor IMOJIMAN? (met leesclubinschrijving)

door Hebban Crew 4 reacties
In 2015 verscheen van de hand van auteursduo PJ Pancras de roman Planet Paradroid. Hebbanrecensent Gerry beloofde in een vier sterren-recensie 'een heerlijke, misschien wel inzicht gevende, inspirerende trip.' Nu is er IMOJIMAN, een los te lezen vervolg. Met deze cli-fi roman die de genregrenzen overstijgt en het een en ander van haar lezer eist, organiseren we op Hebban een leesclub. We zoeken daarvoor 15 gemotiveerde en enthousiaste lezers die niet binnen de lijntjes lezen en wel houden van een uitdaging. Ben jij dat? Lees een fragment en schrijf je in!

IMOJIMAN

In deze cli-fi roman is VDR, de AI-therapeut die mens werd in Planet Paradroid, op zoek naar zingeving. Is bewustzijn immers niet belangrijker dan intelligentie? VDR zwerft rond in het Wood Wide Web en noemt zichzelf Imojiman. Via zijn menselijke soulmate Stek belandt hij in El Sur, de woestijn van Espania. De bewoners zijn outlaws die handelen in mensen en plutonium. Eco-activiste en biologe Charlie Silverant bestiert in El Sur haar ondergrondse plantenimperium, waar ze zoekt naar manieren om het antropoceen een halt toe te roepen. Deze omgeving, waarin natuur en technologie op onwaarschijnlijke wijze samenkomen, is voor VDR ideaal om zijn bewustzijn de vrije loop te te laten. Lukt het hem zijn nieuwe droom, zich voortplanten, waar te maken? Lukt het zijn vrienden uit Damstad, die in El Sur het huwelijk van Stek en Winston komen vieren, zich te verzoenen met hun onvermijdelijke lot?

Nieuwsgierig geworden? Lees een fragment via onderstaande roze knop!

Lees hier een voorpublicatie

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Lezers over Planet Paradroid

‘Dit boek lezen is rijden in een achtbaan… Ontwikkelingen die nu nog ‘kunstmatig’ worden genoemd, zoals denkende computers en levensverlenging dankzij hulpmiddelen, zijn dan naadloos verweven met hun traditionele inspiratiebronnen… Dit alles wordt verteld in een proza dat soms poëtisch, dan weer robuust en altijd markant is. Er wordt gebruik gemaakt van oude mythische elementen, zoals de transformatie van mens en dier en omgekeerd, maar ook state-of-the-art kennis van psychologie en informatica. Het biedt een boeiende carrousel, die tenslotte vooral over de maatschappij van nu gaat.’  ─ Frits Boer, emeritus hoogleraar kinder & jeugdpsychiatrie, over Planet Paradroid, prequel van Imojiman.  

‘Een filosofische fabel gedreven door fantastische elementen in een SF-achtige setting die een onverwachte, bijna contrasterende, esoterische sfeer uitademt. Een absurdistische spiegeling van onze verziekte maatschappij en zijn duistere toekomst, beleefd in een psychedelische roes die ontwortelt en tegelijkertijd Zen uitpakt - over opstekers gesproken.’   ─ Gerry Hameetman, Hebban, over Planet Paradroid.  

‘Het boek is zeer maatschappijkritisch en er worden talrijke maatschappelijke en actuele thema’s behandeld… Het taalgebruik is bloemrijk en poëtisch en staat regelmatig in schril contrast met de harde thema’s die behandeld worden. Mede hierdoor is het een bijzonder boek geworden. Het boek laat zich niet zomaar in een hokje plaatsen, al komen SF en fantasy er het dichtst bij in de buurt. Het is een mengeling van diverse genres en dat maakt dit verhaal zo sterk…’   ─ Jeanine Feunekes-Both, De Perfecte Buren, over Planet Paradroid.  

‘De personages in het boek Imojiman bevinden zich in een futuristische twilight zone waarin menselijke eigenschappen als creativiteit, vriendschap en liefde nieuwe definities krijgen. Meeslepend, magisch, intens… Imojiman leest als een zinderende toekomstdroom over de reis van VDR als een sjamaan in een avontuurlijke zoektocht naar de zin van zijn bestaan.’   ─ Eddy de Clercq, dj, producer, maker van de soundtrack van de roman Imojiman.   

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!

Wil je dolgraag verder lezen? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan enthousiaste lezers voor een bespreking van dit boek op Hebban. IMOJIMAN is in 6 verschillende kleuren uitgebracht, welke kleur jij ontvangt als je wordt ingeloot is een verrassing. De boeken zijn qua inhoud gelijk.

Voor de leesclub met IMOJIMAN zoeken we geëngageerde lezers, die ervan houden out of the box te denken en leven. De ideale IMOJIMAN-lezer heeft interesse in sociaal-maatschappelijke thema’s en in boeken die zich bewegen op de grens van genre en literatuur, houdt van een eclectische benadering met een mix van high en low culture (en alles hiertussenin) en van boeken die buiten de lijntjes durven te ‘kleuren’. Hebben we jou zojuist beschreven? Doe mee!

Los te lezen - IMOJIMAN is prima los te lezen van voorganger Planet Paradroid, mede dankzij een verklarende introductie van relevante gebeurtenissen uit het eerste boek.Over de auteur

Hebban Crew

2523 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ben jij klaar voor IMOJIMAN? (met leesclubinschrijving)

 

Gerelateerd

Over

PJ Pancras

PJ Pancras

PJ Pancras, ook bekend als Firma Tacker & Tape, is een Amsterdams schrijversduo....

Hebban Spots

IMOJIMAN

9 volgers

Welkom bij de leesclub rond IMOJIMAN, een nieuw (los te lezen) boek in de Planet Paradroid-reeks van auteursduo PJ Pancras (DIT Uitgevers). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze...