Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

In de koffer van... Bavo Dhooge

Niets menselijks is de thrillerschrijver vreemd. Dus als het vakantie is, worden er doorgaans meerdere boeken meegenomen. Hebban|Crimezone neemt een kijkje in de bagage van Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs. Gaat er echte literatuur mee of misdaadliteratuur? En wordt er digitaal gelezen of is het papieren boek nog steeds favoriet? Vandaag duiken we in de koffer van... Bavo Dhooge.

Al op vakantie geweest? Of 'moet' je nog?
Bavo Dhooge
: ''Ben twee weken 
terug van drie weken vakantie: een weekje Ligurië, Italië (Genua, Portofino, enz.) en twee weekjes Côte d'Azur, Nice en Cannes.

Uiteraard zaten er boeken in de vakantiekoffer? Of niet?
''Ik had acht boeken meegenomen: Augustus van John Williams, Het punt Omega (Don Delillo), Het diner (Herman Koch), Exit Ghost (Philip Roth), De muziek van het toeval (Paul Auster), Expo 58 (Jonathan Coe)The Sisters Brothers (Patrick deWitt) en Road Dogs (Elmore Leonard).''

Waar gaat je voorkeur naar uit als je op vakantie bent: het papieren boek of het e-book? 
''Ik lees altijd papieren boeken en heb (nog) geen e-reader.''

Als je aan de rand van het zwembad zit of je staart naar de ondergaande zomerzon, peins je dan wel eens over je nieuwe boek? Of wordt er dan even niet aan werken gedacht?
''Aan de rand van het zwembad denk ik ALTIJD aan een nieuw boek: gedreven en geïnspireerd door de reflectie van de zon op het azuurblauwe chloorwater reflecteer ik meer dan eens over nieuwe verhalen en personages... Ook nu weer was het van dat.''

Morgen nemen we voor de laatste keer een kijkje in de koffer en wel in die van... Esther Verhoef.Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: In de koffer van... Bavo Dhooge

 

Gerelateerd

Over

Bavo Dhooge

Bavo Dhooge

Bavo Dhooge (1973) is een Vlaams schrijver. Hij schrijft veelal thrillers, maa...