Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Jeff VanderMeer op Dutch Comic Con

door Hebban Crew 3 reacties
De Amerikaanse schrijver Jeff VanderMeer is de komende dagen weer in Nederland. Op 26 en 27 maart geeft hij optredens op de Dutch Comic Con in Utrecht, een beurs voor liefhebbers van alles wat met tekenfilms en strips te maken heeft. Een week later bezoekt hij De Dag van het Fantastische Boek.

Jeff VanderMeer is een meermaals bekroonde schrijver en redacteur. Zijn werk is in meer dan twintig landen vertaald. VanderMeer schrijft essays voor onder meer The Washington Post, The New York Times Book Review en The Guardian. Zijn Southern Reach-trilogie ontving onder meer de Nebula Award. De serie beschrijft een vreemde plek, Area X, die wordt onderzocht door de geheime organisatie The Southern Reach. VanderMeer verhaalt over wat er in dertig jaar gebeurd is met deze vreemde, ongerepte wildernis. De rechten van de trilogie zijn wereldwijd verkocht aan toonaangevende literaire uitgeverijen, de filmrechten aan Paramount Pictures.

Op 26 en 27 maart treedt Jeff VanderMeer op tijdens Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht. Op zaterdag gaat VanderMeer in op de vraag 'wat maakt een verhaal angstaanjagend?'. Ook de vraag 'Wat zijn de verschillen tussen horror en 'weird' fictie?' komt aan de orde in de discussie die VanderMeer voert met schrijvers Thomas Olde Heuvelt en Joe Hill en echtgenote Ann Vander Meer. Later die dag vertelt hij over zijn ervaringen met het kopen en verkopen van boeken. Op 27 maart laat Ann VanderMeer aan de hand van diverse voorbeelden wat er allemaal bij het ontwerpen van een boekomslag komt kijken.

Jeff en Ann VanderMeer zijn op zaterdag 2 april te gast op De Dag van het Fantastische Boek. Dat evenement vindt plaats in de  Rode Hoed in Amsterdam. 
Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Jeff VanderMeer op Dutch Comic Con

 

Gerelateerd

Over

Jeff VanderMeer

Jeff VanderMeer

Jeff Vandermeer (1968) is een Amerikaans auteur van science fiction en fantasy. ...

Gesponsorde boeken