Hebban vandaag

Nieuws /

Jeugdboek 'De duik' wint Glazen Globe

Het jeugdboek 'De duik' van Sjoerd Kuyper en Sanne te Loo is bekroond met de Glazen Globe. Deze prijs wordt uitgereikt voor het beste aardrijkskundige jeugdboek.

De Glazen Globe wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een jeugdboek met een aardrijkskundig onderwerp. Winnaars ontvangen een glazen bokaal in de vorm van een blauwe wereldbol, waarin de continenten zijn geslepen.

De duik speelt zich af in Willemstad bij de Pontjesbrug. Deze oude brug herbergt een geheim: wie onder de brug door zwemt, belandt in het verleden. Roly is de zoon van een Nederlandse moeder en Curaçaose vader. Hij leert van zijn vader over het geheim van de Pontjesbrug, maar mag er niemand iets over vertellen - zelfs zijn grote liefde Mila niet. Met zijn vader maakt Roly verschillende reizen naar het verleden. Maar op een avond gaat Roly's vader alleen, en komt niet meer terug. De moeder van Roly is woedend. Ze denkt dat haar man haar heeft verlaten en ze reist met Roly terug naar Nederland. Maar wie moet Roly's vader nu redden? Wie haalt hem uit het verleden? Roly ziet maar één uitweg. Hij deelt met Mila het grote geheim.

‘De schrijver Sjoerd Kuyper en illustrator Sanne te Loo brengen in dit meesterwerk een ode aan Curaçao. Van dit boek worden we gelukkig,’ is te lezen in het juryrapport. Eerder dit jaar sleepte het jeugdboek ook al een Vlag en Wimpel en een nominatie voor de Woutertje Pieterse Prijs in de wacht. De jury is met name gecharmeerd van de tegenstelling tussen Curaçao en Nederland, die door middel van 'poëtische proza' wordt neergezet. De illustraties van Sanne te Loo geven het boek 'een echte geografische meerwaarde'. De illustratrice reisde speciaal af naar Curaçao voor de totstandkoming van dit boek. Hebban interviewde haar voor de rubriek De Tekentafel.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Jeugdboek 'De duik' wint Glazen Globe

 

Gerelateerd

Over

Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper is een Nederlands auteur. Op zijn 22ste stopte hij met zijn studie...

Sanne te Loo

Sanne te Loo

Sanne te Loo (1972) studeerde aan de academie voor Beeldende Kunst in Breda en d...

Gesponsorde boeken