Hebban vandaag

Nieuws /

J.K. Rowling brengt buren tot wanhoop

door Hebban Crew 1 reactie
Succes, roem en geld doen soms gekke dingen met je. De buren van schrijfster J.K. Rowling kunnen daarover meepraten. Ze veroorzaakt een verkeerschaos als ze haar metershoge heggen laat snoeien.

Eerst liet ze de 1,4 miljoen euro kostende naastgelegen woning slopen om haar tuin te kunnen vergroten. Vervolgens liet ze twee luxueuze boomhuizen in Hogwarts-stijl bouwen. Nu heeft de Schotse schrijfster J.K. Rowling haar plaatsgenoten opnieuw in de gordijnen gejaagd. De buren klagen steen en been nu de heggen van de auteur van de Harry Potter-serie worden getrimd. Om het hoge groen van de leylandcipres een beetje naar behoren te kunnen snoeien, zijn in haar straat in Edinburgh tijdelijke verkeersmaatregelen genomen, wat weer leidt tot opstoppingen.  De afgelopen drie dagen zijn hoveniers druk in de weer met de ruim negen meter hoge planten.

Volgens een van de buren zijn de heggen er geplaatst om te voorkomen dat passanten haar onderkomen kunnen bekijken. ''Het duurt dagen voordat de tuinmannen klaar zijn met het groen. Ondertussen is het hier een chaos. Omdat hier tijdelijke verkeerslichten zijn geplaatst, ontstaan er lange files.''

De leylandcipres wordt vaak gebruikt als 'een groen scherm'. De snelgroeiende plant kan wel tot vijftien meter hoogte komen als hij niet wordt bijgehouden. Volgens een plantkundige van de Royal Horticultural Society kan de cipres in korte tijd uitgroeien tot gigantische proporties en andere tuinen overschaduwen. 

Het is niet de eerste keer dat Rowling controverse veroorzaakt in haar buurt. Vier jaar geleden kreeg ze toestemming om een door haar gekochte naastgelegen woning uit de jaren zeventig neer te halen om een grotere tuin aan te leggen. Het jaar daarop werd haar toestemming verleend voor de bouw van twee boomhuizen. De twee verdiepingen tellende paalwoningen kostten zo'n 350.000 euro, bevatten geheime tunnels, torentjes en een touwbrug. Buren klaagden dat de fantasy-achtige bouwsels het aanzien van de buurt zouden schaden als ze van buitenaf konden worden bekeken. 

De schrijfster kocht het stuk grond en het landhuis uit de zeventiende eeuw vijf jaar geleden voor een slordige 2,8 miljoen euro. Ze woont daar met haar man, dr. Neil Murray, hun twee kinderen en Jessica, Rowlings 19-jarige dochter uit haar eerste huwelijk. Rowling wilde geen reactie geven op de ontstane commotie.

(Bron: The Daily Telegraph)Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: J.K. Rowling brengt buren tot wanhoop

Gesponsorde boeken