Hebban vandaag

Nieuws /

Joss Whedon creëert Victoriaanse vrouwelijke Batman

door Debbie (Hebban Crew) 4 reacties
Joss Whedon, geestelijk vader, schrijver, regisseur en producer van een groot aantal Tv-hits, zoals Buffy, Angel, Firefly, The Avengers, Agents of S.H.I.E.L.D., keert terug naar zijn eerste liefde: de comics. Niet alleen las hij in zijn hele jeugd honderden comics, ook schreef hij later zijn eigen comics.

Whedon vroeg zich af waarom er toch in hemelsnaam geen Victoriaanse vrouwelijke Batman bestond. Hij is nu de zesdelige serie Twist aan het voorbereiden, dat uitgegeven zal worden door Dark Horse Comics, werd op San Diego Comic Con aangekondigd. Whedon vertelde aan Entertainment Weekly dat de serie zou worden: "Een Victoriaanse thriller over een schuchtere kamermeid, die is overgeleverd aan een duister wezen - maar in plaats van te sterven, komt ze terug, met kennis, kracht en een woede die ze niet kan ontkennen en ook niet in de hand heeft." Men verwacht een sterke Steampunksfeer, met wat 'dark knight'-thema's en Whedons typische creatieve en provocatieve benadering van politieke, maatschappelijke en feministische onderwerpen.

Illustrator Julian Totino Tedesco maakte de concept art voor deze nieuwe comicserie, maar zal mogelijk niet de werkelijke serie maken. Een definitieve illustrator is nog niet aangekondigd. Whedon liet niet veel meer los dan dit, maar vertelde wel aan Comic Book Resources dat het personage 'super badass' zou worden en voegde toe dat hij veel te lang niet in de comics heeft gewerkt.

Wat verwacht jij van deze hoepelgerokte 'badass'?

(Bron: The Guardian Books)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Joss Whedon creëert Victoriaanse vrouwelijke Batman

Gesponsorde boeken