Hebban vandaag

Nieuws /

Kaart van Midden-Aarde met aantekeningen Tolkien gevonden

In een oude versie van The Lord of the Rings is een kaart van Midden-Aarde gevonden, met unieke aantekeningen van J.R.R. Tolkien. Het boek waarin de kaart zat komt uit de collectie van illustrator Pauline Baynes, die in 2008 overleed. Blackwell's Rare Books biedt het verzamelobject te koop aan voor 60.000 Britse pond.

De kaart onthult dat Hobbitstee volgens Tolkien op dezelfde breedtegraad ligt als Oxford en dat de Italiaanse stad Ravenna model zou kunnen hebben gestaan voor Minas Tirith. Ook Belgrado, Cyprus en Jeruzalem worden als referentiepunten genoemd. Illustrator Baynes was bezig met haar eigen kaart van Midden-Aarde, die in 1960 bij Allen & Unwin gepubliceerd zou worden. Tolkien heeft met groene inkt en potlood uitgebreid aantekeningen gemaakt op de kaart, waarna Baynes dat aanvulde met eigen notities. Baynes is ook verantwoordelijk voor de illustraties bij de Narnia-boeken van C.S. Lewis en veel van de covers van Tolkien-uitgaven, zoals de hernieuwde uitgaven van De avonturen van Tom Bombadil en Boer Gilles van Ham.

Volgens Blackwell's is dit een belangrijk document, dat duidelijk de nauwkeurige aard van Tolkien toont. Hij corrigeert plaatsnamen, voegt extra namen toe en biedt een groot aantal suggesties voor flora en fauna die in de map geplaatst zou kunnen worden. De kaart laat zien hoe geobsedeerd Tolkien was over alle details en bemoeienis van anderen was dan ook geheel op eigen risico, voegt Blackwell's toe.

(Bron: The Guardian, beide foto's van de kaart zijn van Blackwell's Rare Books)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Kaart van Midden-Aarde met aantekeningen Tolkien gevonden

Gesponsorde boeken