Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Kaartverkoop Avond van het Spannende Boek gestart

door Hebban Crew 20 reacties
De Avond van het Spannende Boek op donderdag 25 mei is de aftrap van de Thriller Weken. Met interviews en sessies met thrillerauteurs en de uitreiking van de Nederlandse Thrillerprijzen is dit een niet te missen evenement voor thrillerfans. Lees meer over het programma van de avond, leg je boeken klaar om te laten signeren en bestel je kaarten!

De Avond van het Spannende Boek vindt evenals vorig jaar plaats in de Bibliotheek Utrecht op het Neude, het is de aftrap van de Thriller Weken, die van 26 mei tot en met 18 juni gevierd worden. Voorafgaand aan het evenement worden 's middags de Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt, maar dat is lang niet alles. Naast interviews en sessies met vele bekende thrillerauteurs is er een boekenmarkt die wordt verzorgd door boekhandel Broese en zijn er meerdere mogelijkheden tot het laten signeren van je (nieuwe) favoriete thrillers.

Auteurs

Speciale gast op de Avond van het Spannende Boek is internationaal bestsellerauteur Karin Smirnoff: de nieuwe auteur in de zeer succesvolle 'Millennium'-serie die Stieg Larsson ooit begon. Haar thriller De schreeuw van de zeearend ligt dan net twee dagen kersvers in de boekhandels, een mooi moment voor een interview en een signeersessie met de auteur. Ook zijn er interviews en signeersessies met onder anderen Mathijs Deen, Marion Pauw en Marlen Visser. 

Schuif bovendien aan bij interessante gesprekken: Michael Berg en Marion Pauw vertellen over schrijven voor andere podia dan het traditionele boek. Marelle Boersma en Marlen Visser geven tips en tricks voor een goede thriller. Jeroen Windmeijer en Corine Hartman houden een pleidooi voor Nederland als decor voor thrillers.

Uitreikingen

In de middag en tijdens de Avond van het Spannende Boek worden er maar liefst vier Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt: de NBD Biblion Gouden Strop voor de beste Nederlandstalige spannende roman, de NBD Biblion Schaduwprijs voor het beste spannende Nederlandstalige debuut, de Goeken Prijs voor het beste Nederlandstalige korte spannende verhaal en natuurlijk de Hebban Thrillerprijs, de lezersjuryprijs voor de beste Nederlandstalige thriller.

LEES VERDER: Deze 5 thrillers maken kans op de Hebban Thrillerprijs 2023

Programma

19.00 – 19.30 uur | Opening
Jaap Jongbloed presenteert de winnaars van de NBD Biblion Gouden Strop, de Hebban Thrillerprijs en de NBD Biblion Schaduwprijs.

20.00 – 20.45 uur | Ronde 1
Keuze uit 4 sessies waaronder de uitreiking van de Goeken Prijs schrijfwedstrijd

21.15 – 22.00 uur | Ronde 2
Keuze uit 4 sessies waaronder het interview met Karin Smirnoff

Tot 23.00 uur | Borrel
Borrel, signeersessies en boekverkoop door boekhandel Broese

Lees hier het complete programma

Kaartverkoop

Als echte thrillerlezer voel jij je helemaal thuis op de Avond van het Spannende Boek. Kom kijken naar de interviews, verdiep je in sessies met je favoriete auteurs, perfectioneer je pitch na het interview 'Uitgever gezocht', scoor nieuwe boeken bij een boekenkraam van Broese én die felbegeerde handtekeningen. Na de borrel ga je bovendien naar huis met een goodiebag, inclusief thriller!

De Avond van het Spannende Boek
Bibliotheek Neude
Donderdag 25 mei
19.00 uur - 22.00 uur met aansluitende borrel tot 23.00 uur
€ 15 / € 7,50 voor leden van de bibliotheek en deelnemers Goeken Prijs

Koop hier je kaarten, inclusief goodiebagOver de auteur

Hebban Crew

2543 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kaartverkoop Avond van het Spannende Boek gestart