Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Love your lunch is kookboek van de maand

Love your lunch van Australiër Sean Wainer is tot Kookboek van de maand maart verkozen door Fusina Verloop, organisator van Kookboek van het jaar verkiezing. In Love your lunch ziet alles er even maakbaar als smakelijk uit.

Iedere maand kiest Fusina Verloop, organisator van Kookboek van het jaar verkiezing, uit het enorme aanbod van kookboeken een uit die Kookboek van de maand wordt. Het boek wordt gedurende die maand uitgelicht, niet alleen online maar ook in diverse (kook)boekhandels. Ook worden er een kookworkshop en een diner gegeven waarbij gekookt wordt uit het Kookboek van de maand.

Love your lunch is geschreven door de Australiër Sean Wainer. In 1999 streek hij neer in Amsterdam alwaar hij Small World Catering, een cateringbedrijf annex broodjeswinkel, begon. Inmiddels is zijn bedrijf tot een instituut uitgegroeid dat vermeld wordt in reisgidsen en waar Amsterdammers graag even voor omrijden. 

"In het boek Love your lunch geeft Wainer al zijn geheimen prijs. De heerlijke broodjes, het pasteitje op z’n Australisch, ja zelfs de legendarische carrot cake, ze staan er allemaal in. En wat blijkt? Simpel, makkelijk en eenvoudig, dat zijn de sleutelwoorden. Wie had gedacht dat daar zoveel smaak uit kon worden getoverd? Want toveren, dat is het. Met minimale ingrediënten – zowat alles is gewoon bij de supermarkt te krijgen – en duidelijke, ongecompliceerde instructies weet je tijdens het lezen van de recepten al, dit wordt smullen. 
Nergens in de receptuur wordt ingewikkeld gedaan over superfoods, gezonde versus ongezonde suikers of gluten. Bij Small World mag je gewoon, zonder schuldgevoel of gezondheidszorgen, smakelijk eten. Het voelt als een enorme opluchting, want van de citroenolijfolie tot de pittige linzenlasagne en de mediterrane couscoussalade tot de New Yorkse cheesecake, alles ziet er even maakbaar als smakelijk uit." 

Bron: Kookboekvanhetjaar.nlOver de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Love your lunch is kookboek van de maand

 

Gerelateerd

Over

Sean Wainer

Sean Wainer

Sean Wainer is kok en eigenaar van Small World catering, een cateringbedrijf, br...

Gesponsorde boeken