Hebban vandaag

Listmania /

Kookboekenweek: 5 bakboeken verzameld

door Hebban Crew 2 reacties
De Kookboekenweek is de start van een najaar en winter vol gezellig koken en eten. Ren naar de boekhandel om een mooi kookboek te scoren en maak er vervolgens een feestje van in de keuken! Hebban heeft de hele week kookboekentips voor je. Er is een kookboek voor iedereen! Vandaag hebben we vijf bakboeken voor je.

Bak!

Auteur: Paul Hollywood
Uitgeverij: Good Cook Publishing

In BAK! geeft meesterbakker Paul Hollywood, bekend als jurylid van het immer populaire The Great British Bake Off, zijn favoriete en allerbeste bakrecepten. Van hartig tot zoet, stap-voor-stap in beeld gebracht en met tips en trucs voor de thuisbakker. Ga aan de slag en tover fantastische baksels uit de oven. Van pain de Campagne, zuurdesembrood, focaccia en sodabrood tot en met zoete zaligheden als blondies, cheesecake met bosvruchten en spektakelstukken als Baked Alaska als dessert.

Verschenen op 2 november

Masterclass bakken

Auteur: Matthew Jones
Uitgeverij: Terra

Met dit bijzondere bakboek wordt elke bakliefhebber een ervaren thuisbakker. Met meer dan 90 onfeilbare, klassieke bakrecepten ontdek je hoe leuk het is om in je eigen keuken te bakken als een professional. Van eenvoudige klassiekers, zoals Victoria sponge cake, rustiek brood en chocolate chip cookies, tot de meer uitdagende millefeuille, babka en hartige croissants, inclusief recepten voor diverse soorten jam en marmelade om je brood, taarten, cakes, koekjes en desserts mee af te maken.

Verschenen op 29 juli

Bakken met groenten

Auteur: Lina Wallentinson
Uitgeverij: Terra

Baguettes van groene courgette, wortelbroodjes en knäckebröd met knolselderij. Wanneer je gaat nadenken over broodbakken met groente, zijn de mogelijkheden eindeloos. Het resultaat is niet alleen heerlijk en kleurrijk, maar heeft ook extra voedingswaarde. In Bakken met groente van de Zweedse kookboekenschrijfster Lina Wallentinson vind je 56 recepten die allemaal groenten bevatten en waarvan er vele ook glutenvrij zijn. Dit boek maakt het eten van groenten zowel gemakkelijk als lekker!

Verschenen in 2021

De Zilveren Lepel - Bakboek

Auteur: diverse auteurs
Uitgeverij: Spectrum

Van cakes, taarten, gebakjes, koekjes, chocolade, semifreddo tot pudding en nog véél meer dolci om je vingers bij af te likken! De Zilveren Lepel is onbetwist dé autoriteit op het gebied van de Italiaanse keuken. De Zilveren Lepel - Bakboek is de eerste editie die zich helemaal richt op dolci – het Italiaanse woord voor zoetigheden. In dit prachtig vormgegeven boek komt de patisserie uit de verschillende Italiaanse regio’s tot leven in 140 klassieke en eigentijdse recepten. Inclusief 50 basisrecepten waarmee je de bouwstenen krijgt om Italiaans te leren bakken. Alle voorzien van stap-voor-stapfotografie.

Verschenen op 30 augustus

Het Nederlandse koekjesboek

Auteur: Natascha van der Stelt
Uitgeverij: Het zwarte schaap

Onze stroopwafels zijn inmiddels wereldberoemd en ze komen uit een eeuwenoude traditie van koekjes bakken in Nederland. Krakelingen, letterkoeken en evenveeltjes zijn een kleine greep uit de rijke oogst aan koekjes die je in oude kookboeken terugvindt. Koekjes die in vroeger eeuwen thuis werden gebakken, voor speciale gelegenheden, feestdagen of gewoon voor bij de thee. Natascha van der Stelt probeerde ze uit, koos de lekkerste en bewerkte de recepten voor 21e-eeuwse bakkers. Heerlijk erfgoed waar we trots op kunnen zijn!

Verschenen in 2020

De Kookboekenweek 2022

Ben je dol op lekker eten? En word je heel vrolijk van mooie kookboeken? Dan is de Kookboekenweek écht iets voor jou! De Kookboekenweek is van vrijdag 4 tot en met zondag 13 november.

Over de Kookboekenweek

Wat is jouw grootste bakprestatie?



Over de auteur

Hebban Crew

2385 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kookboekenweek: 5 bakboeken verzameld

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken