Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Kort verhaal: 'Aangeschoten wild'

door Hebban Crew 2 reacties
De Thriller 10-daagse is in volle gang. Daar horen ook spannende verhalen van Nederlandse thrillerauteurs bij. En al zeker van Corine Hartman, ook wel de Nederlandse Karin Slaughter genoemd. Speciaal voor de 10-daagse publiceren we een van haar korte verhalen, 'Aangeschoten wild'.

Corine Hartman weet momenteel elke grens te overschrijden met de thrillers in de reeks rondom haar hoofdpersonage Jessica Haider. De onconventionele rechercheur leverde Hartman al twee nominaties op voor de Gouden Strop. Diezelfde Haider maakte ook haar opwachting in het korte verhaal Aangeschoten wild, geschreven voor de verhalenbundel Over de grens.

AANGESCHOTEN WILD

Met het aanzwellen van het tromgeroffel verstommen de kinderstemmen in de kleine circustent.
    ‘Waar was je nou?’ wil mijn nichtje weten. ‘Je hebt de paarden en de clowns gemist, en dat mannetje was echt grappig.’ Julia wijst naar een dwerg in de piste, van wie ik nog net de achterkant zie verdwijnen tussen twee hangbuikzwijntjes in.
    Voor ik kan antwoorden, galmt een stem door de ruimte: ‘Hooggeëerd publiek!’
    Het blijkt tijd voor het hoogtepunt van de voorstelling, waarvoor in razend tempo een heuse kooiconstructie verrijst.
    ‘En dan nu jullie aandacht voor de meest imposante dieren ter wereld… Als eerste de driehonderd kilo wegende Simba, een Siberische tijger die met één haal van zijn klauw een mens kan doden!’
    De aankondiging lijkt me overdreven, maar de ogen van mijn chipsetende nichtje van negen zijn verwachtingsvol gericht op de sluis van netten en ze knijpt mijn hand bijna fijn als de tijger zijn entree maakt. Gevolgd door een tweede.
    ‘En daar komt Amur. Robuust, eigenwijs… een Bengaalse tijger.’


Lees hier het korte verhaal van Corine HartmanOver de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kort verhaal: 'Aangeschoten wild'

 

Gerelateerd

Over

Corine Hartman

Corine Hartman

Met meerdere Gouden Strop-nominaties en Hebban/Crimezone Awards in haar bezit, g...