Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Kweekvijver voor schrijftalent weer geopend

Jongeren die overtuigd zijn van hun schrijftalent, kunnen weer een kans wagen bij Write Now!, de belangrijkste schrijfwedstrijd in het Nederlandse taalgebied. Tot 1 april kunnen deelnemers hun tekst insturen

Write Now!  heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een kweekvijver voor jeugdige auteurs met een goede pen. Eerdere winnaars van de wedstrijd waren onder anderen Niña Weijers, Maartje Wortel en Lize Spit.

Ben je tussen de vijftien en 24 jaar en wil je deelnemen, dan heb je nog tot 31 maart de tijd om een tekst in te sturen. Die mag uit maximaal 2.000 woorden bestaan (of maximaal acht gedichten). De vorm is vrij: verhaal, gedicht, filmscenario, toneeltekst column, songtekst - alles is toegestaan. De andere spelregels zijn: je tekst mag niet eerder zijn gepubliceerd door een literaire uitgeverij of een (online) magazine, je mag niet vaker dan twee keer de eerste prisj bij een voorronde van Write Now! hebben gewonnen en je mag geen medewerker zijn van Passionate Bulkboek of op een andere manier betrokken zijn bij Write Now!

Alle deelnemers aan Write Now! worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking in hun regio. Die avond wordt bekendgemaakt wie als regionale winnaar op 26 juni naar de finale in Rotterdam gaat, en wie als tweede en derde worden beloond met een schat aan boekenbonnen van 250, 125 en 75 euro. De hoofdprijs van de finale van Write Now! 2016 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven en een optreden tijdens het Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. Wie de Write Now! De Morgen Publieksprijs wint, wordt in juni bepaald door de lezers, die online kunnen stemmen op hun favoriete tekst.

De juryvoorzitters van Write Now! 2016 zijn Rebekka de Wit en Lize Spit. De Wit stond in 2010 in de finale van Write Now! en debuteerde in 2015 met de roman We komen nog een wonder tekort. Spit won in 2013 zowel de jury- als de publieksprijs van Write Now!. Haar debuutroman Het smelt ligt sinds 16 januari in de winkel. 

Voor meer informatie: zie www.writenow.nuOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kweekvijver voor schrijftalent weer geopend

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken