Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Kyle Mills zet Mitch Rapp-reeks voort

Vince Flynn mag dan het tijdelijke met het eeuwige hebben verwisseld, dat betekent nog niet dat de thrillerlezer het zonder nieuwe avonturen met zijn held Mitch Rapp moet stellen. De Amerikaanse thrillerauteur Kyle Mills zet namelijk de reeks rond deze CIA-agent en antiterrorisme-expert voort. De 47-jarige Mills heeft een contract getekend voor het schrijven van drie nieuwe boeken met Rapp in de hoofdrol.

De eerste klus voor Mills is het voltooien van de thriller The Survivor. Daar was Flynn mee bezig toen hij 19 juni 2013 op 47-jarige leeftijd overleed. Bij Flynn was in 2010 een uitgezaaide vorm van prostaatkanker geconstateerd. The Survivor  wordt uitgebracht in het najaar van 2015. Daarna schrijft Mills nog twee Rapp-thrillers.

''Ik ben vereerd met het verzoek om de serie te vervolgen'', laat Mills weten. ''Vince was een prima kerel die mij op weg heeft geholpen met mijn schrijverscarrière. Ik ben zelf een diehard Rappfan, dus ik weet hoe diep geschokt Flynns lezers zijn. Het zal moeilijk worden om in zijn voetsporen te treden, maar ik zie het tegelijk als een uitdaging om zo'n karakteristieke held tot leven te brengen.'' Mills' eerste thriller verscheen in 1997. Hij heeft er tot dusver dertien geschreven.

Flynn heeft veertien bestsellers op zijn naam staan. Hij was ook adviseur tijdens een seizoen van de thrillerserie '24'. Een van zijn vaste lezers was oud-president George W. Bush, die Flynn af en toe 'een beetje te nauwkeurig' noemde, omdat zijn boeken een waarheidsgetrouwe weergave gaven van CIA-operaties over de hele wereld. Flynn mocht een keer meerijden in Bush' limousine vanaf Andrews Air Force Base. Onderweg werd hij door de toenmalige president aan een kruisverhoor onderworpen. Bush wilde koste wat kost te weten komen waar Flynn zijn informatie vandaan haalde. ''Ik begon te stotteren'', herinnerde Flynn zich later.

Zijn thriller Memorial Day  uit 2004 beschrijft een operatie die veel gelijkenissen vertoont met die waarbij in 2011 Osama bin Laden werd gedood. Zijn thrillers waren ook leesstof voor de geheime dienst om te onderzoeken of er ergens tekortkomingen waren in de beveiliging. Flynn was zelf ook verbaasd over zijn 'helderziendheid'. ''Maar het enige wat ik deed was de puntjes met elkaar verbinden. Ik keek naar wat er gaande was in de wereld.''

Flynn werkte in het onroerend goed, toen hij ruim twintig jaar geleden fanatiek begon te lezen in een poging zijn dyslexie de baas te worden. Hij raakte verslingerd aan spionageromans en besloot er zelf een te schrijven. Zijn debuut Term Limits  bracht hij in 1997 in eigen beheer uit, nadat Flynn van uitgevers zestig afwijzingsbrieven had gekregen. Na het succes van zijn eersteling meldde zich een literair agent bij hem.Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Kyle Mills zet Mitch Rapp-reeks voort

 

Over

Kyle Mills

Kyle Mills

Kyle Mills is de zoon van een FBI-agent en leerde zo veel over het vak. Hij woon...

Vince Flynn

Vince Flynn

De Amerikaanse auteur van politieke thrillers Vince Flynn (1966-2013) studeerd...