Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Laatste woorden van moeder aan dochter gevonden in boekhandel

door Hebban Crew 1 reactie
Een bericht dat bijna te mooi is om waar te zijn: een zoekgeraakte brief van een stervende moeder aan haar jonge dochter komt boven water in winkel in tweedehands boeken en is na vijftien jaar eindelijk bij de geadresseerde terechtgekomen.

De 21-jarige Bethany Gash dacht dat zij nooit meer de brief onder ogen zou krijgen die haar moeder Lisa haar schreef. Het schrijven raakte verloren tijdens een verhuizing toen Bethany zes jaar oud was. 

Gordon Draper, de eigenaar van Bondgate Books in Bishop Auckland in de Engelse graafschap Durham, trof de brief met foto in een envelop aan tussen een stapel boeken. In de brief staat: 'Als jouw vader dit aan jou voorleest, dan is dat omdat ik ben overleden en naar de hemel ben gegaan om samen met de engelen te leven.' 

De schrijfster legt in de brief uit dat zij lijdt aan pijn in haar borstkas en dat een operatie niet heeft geholpen. 'Ik zal altijd in de lucht blijven om ervoor te zorgen dat het goed met jou gaat. Als je een heldere ster ziet, dan ben ik het.' In de brief maant moeder Lisa haar dochter om ook goed te zorgen voor konijn Rosie. 

Vader Keith had de brief aan Bethany voorgelezen nadat haar moeder op 36-jarige leeftijd aan cystic fibrosis was overleden. Daarna raakte de brief zoek. 'Ik denk dat het in een boek is gestopt om het veilig te bewaren. Maar het verdween toen we verhuisden.' Winkeleigenaar Draper vond Bethany nadat hij een oproep had gedaan in de plaatselijke krant. 

Link: The GuardianOver de auteur

Hebban Crew

2127 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Laatste woorden van moeder aan dochter gevonden in boekhandel

 

Gesponsorde boeken