Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Launchparty Vonk-trilogie - Een ijzingwekkende trilogie over een dicatoriale wereld van verraad, leugens en geweld.

door Hebban Crew 1 reactie
Aankomende zondag 19 oktober vindt de launchparty van de nu al bejubelde Vonk-trilogie plaats. De trilogie is geschreven door Floortje Zwigtman en wordt een echt feestje.

Floortje Zwigtman is geen onbekende in het literaire Young Adult genre. Ze debuteerde in 2001 met Spelregels, gevolgd door Wolfsroedel. Maar ze maakte vooral met de Groene Bloem-trilogie veel indruk. Ze won de Gouden Uil en de Gouden Zoen. Vlam is het eerste deel van haar nieuwe, langverwacht trilogie die aankomende zondag 19 oktober door middel van een launchparty aangekondigd wordt.

Het programma:

  • Muziek van Myriam West.
  • Q&A met Floortje Zwigtman en Edward van de Vendel.
  • Voorleessessie.
  • Performance door Floortje Zwigtman en Axis Tron.
  • Signeersessie.
  • Dictator Fashion Shop.

Datum: 19 oktober 2014 
Tijd: 15.30 - 18.00 uur
Plaats: Perron Expressie, Amersfoort
Details: www.facebook.com/vonktrilogie of ga naar de website van Floortje Zwigtman: Vonk-trilogie launchparty 

Over de Vonk-trilogie:
De Vonk-trilogie is een ijzingwekkende boekenserie waarin de lezer wordt meegezongen in een dictatoriale wereld van verraad, leugens en geweld. De trilogie begint met Vlam, waarin Roxane Tron wordt geïntroduceerd.

Roxanne Tron is de dochter van Dux Tron, een dictator die Chimeria met harde hand regeert. Terwijl Roxane onbezorgde en gelukkige jeugdjaren op het eiland beleeft, gaat de rest van de bevolking gebukt onder het regime van haar vader.

Als Roxane bij haar vader afdwingt om naar een 'normale' school te gaan, leert ze daar Christian Duse kennen. Een doodgewone jongen die samen met zijn zussen en broer een bandje vormt. Hij geeft niets om politiek en wil alleen maar muziek maken, maar als hij Roxane ontmoet komt hier een eind aan. Vooral wanneer zij verliefd wordt op Christian. 

Roxane neemt Christian mee naar huis en haar moeder ziet meteen een kans om hem te gebruiken om het imago van het dictatoriale regime wat op te poetsen door middel van de muziek die Christian samen met zijn zussen en broer maakt.

Trouw: 'Er is geen Nederlandse auteur die zo eerlijk en nietsverhullend voor de jeugd durft te schrijven als Floortje Zwigtman. [...} Ze vertelt "het hele verhaal". Dat leidt tot werkelijk indringende adolescenten-literatuur.'Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Launchparty Vonk-trilogie - Een ijzingwekkende trilogie over een dicatoriale wereld van verraad, leugens en geweld.

 

Gerelateerd

Over

Floortje Zwigtman

Floortje Zwigtman

Floortje Zwigtman is schrijfster, gretig lezer van non-fictie en kritisch proeve...

Gesponsorde boeken