Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Buzz je mee? 'Gwendys knoppenkist' van Stephen King!

door Hebban Crew 6 reacties
Voor fans van Stephen King kan er niet snel genoeg weer een nieuw boek van de bestsellerauteur in de winkel liggen. Goed nieuws, want de novelle 'Gwendys knoppenkist verschijnt binnenkort. Op Hebban lees je nu al een Sneak Preview en kun je je inschrijven voor een toffe buzz actie!

De plek Castle Rock is een fictieve plaats, bedacht door Stephen King, in de staat Maine. In zijn boeken lijken er iedere keer onvoorspelbare zaken voor te vallen die het plaatjes een wat duister karakter geven. Overigens zijn er enkele échte plaatsen die ook deze naam dragen, zoals Castle Rock in de staat Colorado. Maar terug naar het fictieve universum van King, dat onder meer werd opgevoerd in de boeken Dodelijk dilemma, Cujo en De Noodzaak.

Er zijn drie manieren om bij het uitzichtpunt in het plaatsje Castle Rock te komen: Route 117, Pleasant Road en de zogenaamde Suicide Stairs. In de zomer van 1974 neemt de 12-jarige Gwendy Peterson elke dag de trap, die stevig verankerd zit met bouten in de bergwand. Als Gwendy op een dag boven aan de trap op adem staat te komen, wordt ze aangesproken door een vreemdeling. Op een bankje in de schaduw zit een man met een zwarte broek aan, een zwarte overjas en een wit overhemd. Op zijn hoofd heeft hij een zwart hoedje. Er zullen dagen komen dat Gwendy nachtmerries heeft over dat hoedje.


Volgens regisseur JJ Abrams is ook deze King niet weg te leggen: "Man, I love this story! The whole thing just races and feels so right-sized and so scarily and sadly relevant. Loved the characters... and the sense of one little girl's connection to the whole world through this weird device. It all just sang."

Op Hebban lees je nu een fragment uit Gwendys knoppenkist. Het boek verschijnt op 23 november bij uitgeverij The House of Books:

Naar de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Schrijf je nu in voor de Hebban Buzz!

Ben je benieuwd geworden naar de rest van dit spannende verhaal? Op Hebban kun je je nu al inschrijven voor een buzz campagne met Gwendys knoppenkist waarbij jij het boek al kan lezen voordat het in de winkel verkrijgbaar is.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Buzz je mee? 'Gwendys knoppenkist' van Stephen King!

 

Gerelateerd

Over

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Hebban Spots

Buzz - Gwendys knoppenkist

40 volgers

Welkom bij de Buzz Spot voor het spannende novelle van Stephen King, Gwendys Knoppenkist (Uitgeverij The House of Books). We gaan buzzen! Onze hashtag is #hebbanbuzz.Heb je een vraag, mail dan naar...

Gesponsorde boeken