Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Leesclub oprichten? Probiblio maakt het je makkelijk

Met anderen van gedachten wisselen over boeken is leerzaam en verrijkend. Het aantal leesclubs dat als paddenstoelen uit de grond schiet bewijst wel dat mensen graag met elkaar in gesprek gaan over boeken. Als bibliotheekorganisatie ondersteunt Probiblio bibliotheken in de regio’s Noord- en Zuid-Holland.

Leesclubs zijn er in allerlei vormen, voor mensen met veel leeservaring en voor mensen voor wie lezen moeilijk is. Van clubs die zich bezighouden met moderne literatuur, thrillers of jeugdboeken tot groepen die boeken over geschiedenis of filosofie lezen.

Met de deelname aan de Week van de Leesclub wil Probiblio lezers stimuleren om deel te nemen aan een leesclub en bibliotheken enthousiasmeren voor het organiseren ervan. Probiblio doet dat niet alleen tijdens de Week van de Leesclub, maar het hele jaar door, door het beschikbaar stellen van kant-en-klare leeskringkoffers.

Met het aanbieden van deze leeskringkoffers ondersteunt Probiblio bibliotheken om eenvoudig een leesclub op te richten. Het inventariseren van aanvragen, verwerken, zoeken, verzamelen en klaarzetten van de boeken wordt verzorgd door Probiblio. Hierna wordt de koffer op het gewenste moment afgeleverd bij de bibliotheek.
Elke leeskringkoffer bevat zeven exemplaren van dezelfde titel, plus achtergrondinformatie over het boek en de auteur. De thema’s van de leeskringkoffers die Probiblio aanbiedt lopen ver uiteen. Er zijn ook speciale koffers beschikbaar met Eenvoudig-lezen-boeken, die handig zijn bij het werken met laaggeletterden.

Probiblio streeft ernaar om bibliotheken daar waar nodig te ondersteunen en helpen om samen te werken aan een maatschappij waarin iedereen meedoet. We vormen een breed opgezet team met een schat aan ervaring en deskundigheid, die we graag voor onze samenwerkingspartners inzetten. Zo zorgen we er samen voor dat bibliotheken hun unieke rol in de maatschappij optimaal vervullen.

Meer weten over de Leeskringkoffers? Klik hier of neem contact op met Carla Kouwen.

Meer informatie over Probiblio als organisatie vind je hier.

Week van de Leesclub

28 januari tot en met 3 februariOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Leesclub oprichten? Probiblio maakt het je makkelijk

 

Gesponsorde boeken