Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Leesclubboek: Het Engelse meisje

Na het succes van haar roman 'Een liefde in oorlogstijd', is de Engelse schrijfster Margaret Leroy terug met een roman die de voorhoede van de Tweede Wereldoorlog beschrijft. De roman 'Het Engelse meisje' is nu uitgegeven door The House of Books.

Over Het Engelse meisje:

Wenen, het is 1937: Stella gaat studeren aan de muziekacademie. Verleid door de elegante schoonheid van de stad, bezoekt ze de prachtige paleizen, de musea en de statige koffiehuizen. Na een toevallige ontmoeting in een kunstgalerie wordt Stella verliefd op Harri Reznik, een jonge joodse psychiater. Maar de aanstormende oorlogsdreiging werpt haar duistere schaduw over Europa. Stella ontdekt dat de familie Krauss, bij wie ze inwoont, nazigezind is en dat de stad waar ze zich thuis voelde lang niet zo gastvrij meer is als eerst. Aan de dageraad van deze beangstigende nieuwe wereld blijkt niemand veilig.


Leesclubvragen

  1. Beschrijf de rollen van Rainer Krause, Frank Reece en Harri Reznik. Zijn er overeenkomsten tussen deze drie personages?
  2. Wat betekenen het ongeluk en de dood van Stella's vader voor haar? Hoe gaat ze ermee om?
  3. Wat is Stella's relatie tot Anneliese en Lukas? Verandert er iets in hun omgang naarmate het verhaal vordert? Wat zouden daar de redenen voor kunnen zijn?
  4. De Tweede Wereldoorlog ligt in het boek al dreigend op de loer. Wat betekent dat voor Stella?
  5. In deze roman zijn de volgende trefwoorden allemaal van belang: oorlog, liefde, muziek, (familie)relaties. Welke volgorde van belangrijkheid zou je aan deze elementen geven en waarom?
  6. Voelt Stella zich thuis in Wenen? Gaat ze graag terug naar huis aan het einde van het verhaal of was ze liever nog langer in Wenen gebleven? Welke elementen hebben daartoe bijgedragen?
  7. In hoeverre is het motto voor in het boek van toepassing op het verhaal: ... the crack in the tea-cup opens, a lane in to the land of the dead (W.H. Auden, As I Walked Out One Evening)?
  8. Stella besluit aan het einde van het boek iets dappers te doen. Zou jij hetzelfde doen in Stella's stiuatie?
  9. Hoe zou jouw einde van het verhaal eruit zien?


Over de auteur

Margaret Leroy is bestsellerauteur en had al succes met Een liefde in oorlogstijd. Ze werkte na haar muziekstudie in Oxford als muziektherapeut en maatschappelijk werker, voordat ze fulltime ging schrijven. Haar romans worden in twaalf landen gepubliceerd.

Wil jij Het Engelse meisje winnen voor jouw leesclub? Wij verloten 10 exemplaren! Zie het kader rechts om mee te doen met de giveaway!Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1058 volgers
474 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Leesclubboek: Het Engelse meisje

 

Gerelateerd

Over

Margaret Leroy

Margaret Leroy

Margaret Leroy studeerde muziek aan het St. Hilda’s College in Oxford, en ...

Gesponsorde boeken