Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Leesclubboek: Nooit vergeten

Een meeslepende roman over Johnny die opeens verdwijnt, maar in zijn dorp nooit vergeten wordt. Hoe ga je verder als je nooit zult weten wat er is gebeurd?


Over het boek:
De verdwijning van de jonge Johnny Hopkins verandert de levens van zijn familie en vrienden voorgoed. Want hoe ga je verder als je nooit precies zult weten wat er is gebeurd? Wanneer stop je, als moeder, met wachten of met hopen? Alle leden van het gezin Hopkins gaan op hun eigen manier met het verlies om, en Johnny blijft onlosmakelijk met ieders leven verbonden. Ook al is hij na jaren nog steeds spoorloos…

Voor haar nieuwe roman liet Nicci Gerrard zich inspireren door een vermissings- en moordzaak waar ze tijdens haar werk als verslaggever voor The Observer op stuitte. Vooral de verdwijningen lieten haar nooit meer los: al die jonge mensen, spoorloos verdwenen zonder enig bericht. Elke dag verdwijnen er tientallen mensen. Maar vermisten blijven bestaan: in de gedachten van hen die niet weten waar ze zijn, van hen die nooit vergeten.

Over de auteur:
Nicci Gerrard is een Britse schrijfster. Samen met Sean French vormt ze het alom geprezen en wereldbekende auteursduo Nicci French dat zich heeft gespecialiseerd in de psychologische thriller. In 2003 publiceerde Gerrard haar eerste soloroman, De onderstroom. Daarna volgden de bestsellers In het maanlicht, Het voorbijgaan, Het weerzien en Nooit vergeten. Eerder was Gerrard lange tijd journaliste, onder andere bij de gerenommeerde Britse krant The Observer.

Leesclubvragen

1. Waarom zoekt Isabel de oorzaak van Johnny’s verdwijning bij zichzelf, en in hoeverre zou je dat terecht kunnen noemen?

2. Geldt voor Felix hetzelfde: wijt ook hij Johnny’s vertrek aan zichzelf?

3. Wat voor gevolg heeft de Johnny’s verdwijning voor de relatie tussen Isabel en haar twee dochters?

4. Waarom trekt Felix zo sterk naar zijn moeder toe in de tijd dat Johnny weg is? Vind je dat zijn moeder daar misbruik van maakt?

5. Waarom begint Will iets met Mia, terwijl hij niet verliefd op haar is?

6. Waarom vertelt Mia haar vriendjes nooit over Johnny?

7. Wat verandert er na Johnny’s terugkeer in Isabels houding ten opzichte van hem?

8. Kun je je voorstellen dat Mia en Tamsin jaloers op Johnny zijn, en waarom?

(Bron: Boekerij)
Over de auteur

Jean-Paul Colin

166 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Leesclubboek: Nooit vergeten

 

Gerelateerd

Over

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard is een Britse schrijfster. Samen met Sean French vormt ze het alom...