Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Leesfragment: Het nieuwe spookhuis van Tjerk Noordraven

Als redacteur heeft Tjerk Noordraven al flink wat jaren ervaring in het boekenvak, maar dit keer neemt hij de rol van auteur aan: ‘Het nieuwe spookhuis’ is zijn jeugddebuut. Op Hebban lees je vast een spannend fragment.


Tjerk Noordraven staat normaal gesproken aan de andere kant in het boekenvak: al jaren begeleidt hij auteurs bij het schrijven van hun boeken. Dat boeken zijn hart gestolen hebben, blijkt wel uit het feit dat Noordraven als kind twee keer van huis wegliep; beide keren met een boek onder zijn arm. Later werkte hij in een circus, als plantenwatergever, landmeter en nachtwaker. Na zijn studie Nederlands ging Noordraven aan de slag als redacteur, inmiddels als eigen baas.  

Maar dit keer schreef hij, na twee non-fictieboeken over schrijven en uitgeven, zelf een spannend verhaal. Voor kinderen. Het schrijven van fictie bleek goed te bevallen, want zijn jeugddebuut Het nieuwe spookhuis (9+) is het eerste deel in een griezelserie. De illustraties die de kantlijnen en het omslag van het boek sieren zijn van Esther Malaparte.  

Over Het nieuwe spookhuis

De vader van Nera heeft een spookhuis dat altijd veel bezoekers trok. Maar sinds kort is er een tweede spookhuis op de kermis, dat veel enger is. Het heeft een levensechte mummie die uit zijn sarcofaag kruipt, een faun en zelfs een doodenge vampier die dreigend op je afspringt. Nera ontdekt dat deze griezels echt zijn. Ze zijn ontvoerd door Herwald, de eigenaar van het spookhuis. Nera besluit de griezels te helpen. Maar dat gaat niet zonder gevolgen...  

Vast een fragment lezen en de fijne illustraties bekijken? Dat kan, klik hieronder voor een fragment.  

Naar het leesfragment

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Leesfragment: Het nieuwe spookhuis van Tjerk Noordraven

 

Gerelateerd

Over

Tjerk Noordraven

Tjerk Noordraven

Tjerk Noordraven (1987) liep als kind twee keer van huis weg, beide keren met ee...

Gesponsorde boeken