Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Lezen als een detective

door Bentevdwouw
Op het puntje van je stoel, het hoekje van de volgende bladzijde al in de hand, van je nagels is niet veel meer over. Je trekt nog net niet de haren niet uit je hoofd van de spanning. Daar is geen tijd voor. Want je moet, met de nadruk op moet, weten hoe die vork in de steel zit. Nu!


We kennen allemaal de symptomen van de mysterieziekte. De vervelende aandoening die opspeelt zodra je een boek boordevol geheimen en onopgeloste problemen in je handen hebt. Als een ware detective wil je ze allemaal zelf ontrafelen, maar dat kan enkel door heel geduldig een voor een de bladzijdes om te slaan. Was er een middeltje om sneller te kunnen lezen, dan zou het medicijnkastje er vol mee staan.  

Maar genezen willen we niet, want het lezen van een mysterieus boek geeft uiteindelijk zoveel voldoening. Eindelijk, na honderden pagina’s en kramp in je vingers de oplossing van de puzzel vinden. Om vervolgens weer recht op de stoel te gaan zitten, naar je nagels kijkend met het voornemen de volgende keer maar gewoon handschoenen aan te doen. Is het niet mooi, dat een goed boek zoiets met je kan doen? Daar willen we er meer van! Met deze boeken kun je de Sherlock uithangen.  

De Graces van Laure Eve  

Dat puntje van je stoel gaat veel gebruikt worden met dit boek. River Page is na een verhuizing met haar moeder gefascineerd door Fenrin Grace. Volgens geruchten zijn de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en jongere zusje Summer – heksen. Om dichter bij de familie te komen, probeert River hechter met hen te worden. Ze wordt vriendinnen met Summer, en al gauw komt ze vaak bij hen thuis. Langzamerhand komt ze steeds meer te weten over de familie en al snel is ze dichtbij een grote ontdekking. Precies op dat moment gebeurt er iets dat alles op zijn kop zet.  

De cirkel van Sara B. Elfgren en Mats Strandberg  

Zes meiden komen midden in de nacht terecht in een park, zonder dat ze weten hoe ze daar beland zijn. Het enige wat ze met elkaar gemeen hebben is de school waar ze naartoe gaan. Al snel ontdekken ze dat ze bijzondere gaven hebben, en dat het stadje Engelsfors in groot gevaar is. De enigen die het eeuwenoude kwaad kunnen bestrijden zijn zij. Echter moeten ze daarvoor samenwerken en dat is nog niet zo makkelijk als je zoveel van elkaar verschilt. Veel tijd om erover na te denken hebben ze niet, de tijd dringt.  

Deep Blue van Jennifer Donnelly  

Serafina leeft als zeemeermin in de Middellandse zee. Op een dag wordt ze wakker met vreemde dromen in haar hoofd. Volgens die dromen zal er een eeuwenoud kwaad terugkeren. Als ook nog eens haar moeder wordt vermoord met een vergiftigde pijl, gaat Serafina opzoek naar de moordenaar, in de hoop een oorlog te kunnen voorkomen. Omdat ze hulp nodig heeft bij het opsporen van de dader, zoekt ze vijf andere zeemeerminnen die een zusterband vormen. Weten ze hun eigen wereld te redden en zal Serafina ooit ontdekken wie de moordenaar van haar moeder is?  

Meer lezen over het Young Adult-genre? Volg de pagina We Love YA!

De Back2School Tiendaagse gevolgd? Dan maak je kans op een te gekke YA Goodiebag! Je kunt tot 14 september meedoen aan de winactie. Over de auteur

Bentevdwouw

127 volgers
53 boeken
0 favorieten


Reacties op: Lezen als een detective

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken