Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Literaire tattoo op Lowlands

Ooit bezong elke zeeman zijn zeemansverdriet in de vorm van tatoeage. Tegenwoordig moet je een stuk origineler uit de hoek komen om op te vallen. Hartjes, sleeves, reetkevers: afgezaagd. De organisatie van Lowlands heeft er iets op gevonden.

Twee dagen lang organiseren ze de Literary Tattoo Shop: dichters performen terwijl hun woorden direct op arm, bil, borst, voorhoofd of welk lichaamsdeel dan ook van de bezoekers worden vereeuwigd. Denk aan ‘Ook ik ben een land’ van Dennis Gaens. Of ‘als je oversteekt is het voor iemand anders rood’ van Maud Vanhauwaert. Naast Dennis en Maud doen Joost Oomen, Anne Broeksma of Daan Doesborgh live suggesties, die de bezoeker op het lijf geschreven worden. De jongens en meiden van TUIG tattooshop doen de rest.

Lowlands is dan wel uitverkocht, via de zwarte digitale marktplaatsen valt er altijd wel iets te regelen. De Noorse schrijver Karl Ove Knausgård staat bekend als een van de grootste literaire krachten van deze tijd. Hij mag proberen de oplettende luisteraars te overtuigen zijn zesdelige autobiografie aan te schaffen. Een ander onmisbaar boekenballetje is de sessie met de boys van Literaturfest, die nog één keer in actie komen. Nu met ruige rappers die over hun favoriete kinderboek vertellen. MC Fit, Typhoon en Vjèze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) over Jip en Janneke en veel meer.

Schrijvers en presentatoren Rob Waumans en Ivo Victoria verplaatsen hun Amsterdamse Groot Internationaal Literair Spektakel naar Lowlands. Maar goed, de parkeerwachterproleet en zijn Vlaamse Vriend kun je ook elke maand in Amsterdam zien.  

Lowlands.nlOver de auteur

Dirk Koppes

58 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: Literaire tattoo op Lowlands

 

Gerelateerd

Over

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgard is een Noorse schrijver en vertaler. Voor zijn debuut Ute av ...