Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

Maak kans op 'Sprakeloos' van Herma de Beer

'Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel' luidt de slogan van de Autismeweek. In het kader van deze week verloten wij het boek 'Sprakeloos' van Herma de Beer. Een authentiek verhaal over de vraag of je mag zijn wie je bent.

In Sprakeloos neemt Herma de Beer de lezer op pakkende wijze mee in de gedachtewereld van Emma, die de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS) heeft gekregen. De Beer maakt Emma's twijfel en verwarring voelbaar en laat de lezer lachen om haar zelfspot. Deze roman snijdt een universele vraag aan of je mag zijn wie je bent.

Over dit boek:
Emma is bijna vijftig als ze huilbuien krijgt en hulp zoekt bij een psycholoog. De diagnose die volgt verrast haar. In Sprakeloos schetst Herma de Beer het leven van een vrouw met autisme. Het is een ontroerend verhaal, met humor verteld, over verwarring, angst en boosheid. Terugkijkend begint Emma te begrijpen hoezeer haar leven bepaald is door haar autisme. Het gevoel er niet helemaal bij te horen was er altijd en zal niet meer verdwijnen. Moet ze het haar omgeving vertellen?

Door de ogen van Emma ervaart de lezer wat het betekent om te leven met een autistische stoornis. Gangbare opvattingen over autisme blijken niet te kloppen, de werkelijkheid is een stuk gecompliceerder. Het verhaal is gebaseerd op eigen ervaringen.

Over Herma de Beer:
Herma de Beer (1952) studeerde Nederlands en sociologie. Ze debuteerde in 2006 met de dichtbundel Druppels vangen. In 2010 verscheen Vel van licht. Bij haar taal- en tekstbureau ‘Op Schrift’ geeft ze cursussen creatief schrijven en levensverhalen schrijven. Ook maakt zij in opdracht biografieën. Daarnaast heeft zij zich ontwikkeld als beeldend kunstenaar. Haar schilderijen zijn de afgelopen jaren diverse malen geëxposeerd. In 2014 verscheen haar roman Sprakeloos bij Uitgeverij De Brouwerij | Brainbooks, een authentiek verhaal over de vraag of je mag zijn wie je bent.

Benieuwd naar dit boek? In samenwerking met Uitgeverij De Brouwerij|Brainbooks verloten we 3 exemplaren van Sprakeloos. Doe mee met deze giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Maak kans op 'Sprakeloos' van Herma de Beer

 

Gerelateerd

Over

Herma de Beer

Herma de Beer

Herma de Beer-de Vries (1952) studeerde Nederlands en sociologie. Ze debuteerde ...

Gesponsorde boeken