Hebban vandaag

Nieuws /

Made in Europe op televisie

Vandaag is bekend gemaakt dat er bij de VPRO een televisieserie in de maak is, gebaseerd op de bestseller van Pieter Steinz, 'Made in Europe'. Het programma leidt de kijker langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur.

De serie is een samenwerking tussen Stepping Stone Producties en VPRO en zal vanaf het najaar 2016 te zien zijn. In zijn boek beschreef Steinz 208 culturele iconen die in onderlinge verbanden door en door Europees zijn te noemen. In elke aflevering worden drie van deze iconen uit verschillende landen en culturele disciplines behandeld.

Op de website van VPRO vertelt Steinz: 'Tijdens het schrijven van Made in Europe ben ik meer dan eens aangelopen tegen de beperkingen van het boek als medium. Stel je voor, dacht ik dan, dat Made in Europe een televisieprogramma was. Dan zouden de vertelde verhalen nóg meer diepte en reikwijdte krijgen, terwijl de verbanden tussen de verschillende kunstvormen nóg makkelijker te schetsen waren; je kunt laten horen hoe de muziek van Kraftwerk door klinkt in de moderne dance of laten zien hoe de film Metropolis school maakte voor The Matrix en Star Wars. Je kunt duidelijk maken welke invloed de methode-Stanislavski had op de toneelpraktijk en de filmgeschiedenis. Goed nieuws dus, dat Made in Europe een televisieserie wordt – niet alleen voor kunstliefhebbers, maar voor alle kijkers.'

Made in Europe verscheen in 2014. Onlangs verscheen Lezen met ALS van dezelfde auteur, waarin zijn columns uit de NRC zijn gebundeld.

(Bron: VPRO)

Lees meer

Interview - Pieter Steinz: ‘Wie laat begint te lezen is een dief van zijn eigen geluk’

Gouden Tulp voor Made in Europe-auteur Pieter SteinzOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

425 volgers
426 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Made in Europe op televisie

 

Gerelateerd

Over

Pieter Steinz

Pieter Steinz

Pieter Steinz (1963-2016) was directeur van het Nederlands Letterenfonds en werk...

Gesponsorde boeken