Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Mannenbijbel en Vrouwenbijbel in de maak

Uitgeverij Royal Jongbloed in Heerenveen komt dit jaar met een speciale Mannenbijbel en een Vrouwenbijbel. De uitgave bevat de complete Bijbeltekst met daarbij kanttekeningen die, zo verwacht de uitgever, het bijbellezen voor mannen en voor vrouwen kunnen stimuleren.

Eerder bracht Jongbloed een Jongerenbijbel op de markt. Doelgroepbijbels zijn er eerder geweest, zoals schoolbijbel en bijbel voor de zorg. Een speciaal genre vormen de gelegenheidsuitgaven, niet zozeer gericht op een doelgroep, maar gericht op een speciaal moment. Te denken valt aan een trouwbijbel, die past bij een huwelijk. 

De Vrouwenbijbel is nieuw voor Nederland. Wereldwijd zijn er al veel langer Bijbels speciaal voor vrouwen. De meeste exemplaren zijn te vinden in de Engelse taal. Alle grote Bijbeluitgevers in de Verenigde Staten hebben een eigen versie van een Vrouwenbijbel. Toch is een dergelijke doelgroepenbijbel niet specifiek Amerikaans. Je vindt ook Vrouwenbijbels in het Duits, Spaans en Zuid-Afrikaans.

Een voorbeeld van een Vrouwenbijbel is de Every Day Matters Bible (afbeelding), die uitgeverij Hendrickson in de Verenigde Staten in 2012 uitbracht. De aanvullende teksten zijn iets langer dan in andere Bijbels en richten zich meer op thema's als 'aanbidding', 'dienstbaarheid' en 'zondagsrust'.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Mannenbijbel en Vrouwenbijbel in de maak

 

Gesponsorde boeken