Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Mary Berry leert iedereen bakken met haar Bakbijbel

Samen met Paul Hollywood vormt Mary Berry sinds 2010 de jury in het Britse tv-programma The Great British Bake Off. Deze tachtigjarige "Mary Queen of Cakes", zoals ze in Engeland wordt genoemd, heeft al ruim zeventig kookboeken op haar naam staan. In Nederland verscheen onlangs Mary Berry's Bakbijbel.

Mary Berry's Bakbijbel
Mary Berry’s bakbijbel is een klassieker onder de bakboeken. Het boek verscheen in 2009 in de UK en is sindsdien een van de meest geliefde bakboeken.
Met ruim 250 foolproof recepten, van de klassieke Victoria sponge, de ultieme chocolade cake en de hazelnoot-meringue cake tot muffins, scones en brood, is dit een van de meest volledige bakboeken ooit. Mary's gemakkelijk te volgen instructies en handige tips maken het boek ideaal voor zowel beginnende als meer ervaren bakkers.
Mary Berry’s bakbijbel
is mooi en overzichtelijk vormgegeven, met prachtige fotografie en praktische en sfeervolle illustraties. De recepten worden in duidelijke stappen uitgelegd, de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar. Door Mary’s jarenlange ervaring met recepten voor gebak, brood en desserts, zal Mary Berry's bakbijbel een tijdloze klassieker worden.

Mary Berry over haar Bakbijbel

"Toen ik in 1994 mijn eerste grote bakboek uitgaf, hoopte ik daarmee meer mensen aan te moedigen om zelf te gaan bakken. Ook wilde ik onervaren bakkers laten zien dat gebak maken niet zo moeilijk is als het lijkt. het boek bleek onvoorstelbaar succesvol en het ontroert me dat veel mensen er nog steeds gebruik van maken.
In 2003 schreef ik de inleiding voor de gewijzigde editie. Ik weet nog dat ik mij erover verwonderde dat er nog steeds vraag was naar recepten voor gebak. Inmiddels gaan meer mensen dan ooit over op het zelf maken van hun gebak. Soms doen zie dit uit zuinigheid, omdat bakproducten zo goedkoop zijn, en soms omdat ze bewuster gaan eten en hun gezin natuurlijke producten willen voorzetten zonder toegevoegede stoffen of gewoon omdat ze ervan genieten, want bakken is leuk!
Deze vernieuwde interesse in bakken brancht me op het idee dat het tijd werd voor een nieuw ultiem bakboek. En dit is het geworden, mijn bakbijbel. Ik hoop dat dit boek inspiratie geeft aan een nieuwe generatie koks en van nut is voor ervaren bakkers."

Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Mary Berry leert iedereen bakken met haar Bakbijbel

 

Gerelateerd

Over

Gesponsorde boeken