Hebban vandaag

Nieuws /

Met de complimenten van Roger Jon

door Hebban Crew 1 reactie
Eerst in eigen beheer een thriller uitbrengen en daarmee een prijs winnen. En je nieuwe boek uit handen krijgen van je favoriete schrijver. Het overkwam de Rotterdamse schrijfster Bronja Hoffschlag afgelopen weekend.

In november 2013 publiceerde Bronja Hoffschlag in eigen beheer haar kloeke thriller De dode kamer. Ze won er een klein jaar later de Crimezone Debuutprijs mee. In de loop van deze maand, 24 augustus om precies te zijn, ligt Hoffschlags nieuwe boek in de winkel, De Skinner Methode. Afgelopen zaterdag werd alvast de lancering gevierd in het Bilderberg Parkhotel in de Maasstad.

De aftrap werd genomen door recensent en proeflezer Charles Kuijpers die in een speech Hoffschlag de nodige lof toezwaaide. Zij wilde heel graag dat het eerste exemplaar van De Skinner Methode werd overhandigd door hoofdredacteur Sander Verheijen van Hebban. Maar deze liet de eer over aan de mystery guest, die Hoffschlags uitgever had weten te strikken: Hoffschlags favoriete auteur Roger Jon Ellory.

De Skinner Methode is het tweede deel in de Project X-trilogie. Ook in dit deel moeten de broers Misha en Lennart Larsen, die de lezer kent uit De dode kamer, flink aan de bak. Architect Misha Larsen zit sinds zijn veroordeling wegens doodslag in een Amerikaanse staatsgevangenis. Slechts een handvol mensen weet dat hij in werkelijkheid op een wraakmissie is en een dodenlijst afwerkt. Door onvoorziene omstandigheden ziet Misha zich gedwongen om een pact te sluiten met seriemoordenaar Donald Skinner om ook de volgende naam van zijn lijstje te kunnen schrappen, maar lang niet iedereen is gecharmeerd van zijn nieuwe bondgenoot en Misha is niet de enige met een 'Plan B'.

Ondertussen verdiept zijn broer Lennart zich op Misha's verzoek in het verleden van Skinner en stuit daarbij op schokkende gebeurtenissen, waarbij feit en fictie naadloos in elkaar overlopen. Vastbesloten gaat Lennart op zoek naar de waarheid achter de legende. Hij komt erachter dat sommige dingen beter begraven hadden kunnen blijven, wanneer zijn research hem steeds terugleidt naar de man met wie het ooit allemaal begon: sekteleider Macchias Dawson, die zelfs vanuit het graf aan de touwtjes lijkt te trekken.

Deel 3 van de Project X-trilogie verschijnt naar verwachting in 2017.

(Bron:  Charlottesboekenblogspot)


(foto's Koen Chevalier)Over de auteur

Hebban Crew

2166 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Met de complimenten van Roger Jon

 

Gerelateerd

Over

Bronja Hoffschlag

Bronja Hoffschlag

Bronja Hoffschlag (1981) woont in Rotterdam. Zij begon in haar tienerjaren ...