Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

'Mocro Maffia', hét verhaal over de nieuwe generatie zware criminelen

door Hebban Crew 2 reacties
"Fedeli sono i cani", luidt het motto van Mocro Maffia, oftewel "Trouw zijn alleen honden". Dit citaat van Salvatore 'Totò' Riina, de baas der bazen van de Siciliaanse maffia, laat er geen misverstand over bestaan: je kunt geen mens vertrouwen. De journalisten Wouter Lamans en Marijn Schrijver kozen niet voor niets deze uitspraak van de maffia-topman als motto in hun boek over de nieuwe generatie zware criminelen in Nederland. Immers: 'Iedereen in dit conflict wordt geliquideerd.' Mét giveaway!

De twee auteurs geven in Mocro Maffia een overzicht van de Marokkaanse onderwereld in Nederland en beschrijven hoe geld, ambitie, hoogmoed en verraad in deze cultuur om voorrang strijden. Dit 'wereldje' bestaat uit kleine groepen en gelegenheidscoalities. In het conflict dat in Mocro Maffia wordt beschreven, draait het om twee groeperingen, de bende rond Gwenette Martha (die in mei van dit jaar met tientallen kogels werd doorzeefd) en die rond Houssine Ait S. en Benaouf A. 

Het verhaal begint op 29 december 2012 wanneer in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt vanuit een Audi R S4, 'de grote favoriet onder de gangsterklussen', met machinegeweren het vuur wordt geopend op de inzittenden van een zwarte Range Rover. Resultaat: twee doden, Amsterdam in rep en roer. Burgemeester Eberhard van der Laan spreekt een dag later over 'een wild west'. De Marokkaanse onderwereld heeft haar visitekaartje afgegeven.

Fragment uit het boek:
Hij hoort achter hem hoe de moordenaars blijven schieten op Said. Rida rent door. Hij moet overgeven. Het spuug op zijn gezicht en zijn kleren is geen reden om in te houden. Hij blijft rennen. In de verte klinken nog een paar schoten. Ze hebben Said van dichtbij afgemaakt.

Een paar jaar geleden trokken ze gezamenlijk door het land om juweliers te beroven, nu vermoorden ze elkaar in de Marokkaanse onderwereld met zware wapens in de strijd om cocaïnemiljoenen. Niet alleen in Amsterdam, maar door heel Nederland en zelfs tot in België en Marokko is het oorlog. Maar wie staan er nu precies tegenover elkaar en waarom?

Uitgeverij Lebowski stelt vijf exemplaren beschikbaar van dit boek.

De trailer van Mocro Maffia
Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Mocro Maffia', hét verhaal over de nieuwe generatie zware criminelen

 

Gerelateerd

Over

Wouter Laumans

Wouter Laumans

Wouter Laumans is journalist en schrijft onder andere voor Nieuwe Revu en Panora...

Marijn Schrijver

Marijn Schrijver

Marijn Schrijver is journalist en werkte o.a. voor Nieuwe Revu, AT5 en De Pers.