Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

My New Roots: eten volgens het ritme van de seizoenen

Acht jaar geleden begon Sarah Britton haar blog MyNewRoots.org als platform waarop ze alles deelde wat ze had geleerd over gezondheid en genezing. Al snel werd het veel meer: ze deelde hier haar keukenavonturen, recepten voor voedzame maaltijden en haar voorliefde voor plantaardig koken. Deze week verscheen haar kookboek My New Roots.

Over Sarah Britton
Na haar studie aan de ontwerpacademie in Toronto, volgde Sarah Britton een vierweekse workshop op een biologische boerderij in Arizona. Het veroorzaakte een ommekeer in haar leven. Ze leefde in harmonie met de natuur en at voor het eerst echt eten, natuurlijk en onbewerkt. Na thuiskomst volgde ze een opleiding tot holistisch voedingsdeskundige omdat ze zich wilde verdiepen in voeding en het menselijk lichaam. Ze leerde over de invloed die voeding had op je lichaam, geest en emoties. Haar toenmalige vriend stelde voor dat ze haar enthousiaste verhalen deelde in een blog in plaats van met hem. Het einde van de relatie werd het begin van haar blog My New Roots.
En hoe het verder met Sarah Britton ging, kan je lezen in het interview dat Fabulous Food Fan met haar had. Het interview volgt later deze week...

Over de blog My New Roots
Sarah Britton: "My New Roots is begonnen als platform waarop ik alles deelde wat ik had geleerd over gezondheid en genezing, maar is inmiddels veel meer dan dat. In de afgelopen acht jaar heb ik met mijn keukenavonturen en mijn ontluikende obsessie voor plantaardig koken onbedoeld een grote groep lezers verzameld die niets liever doet dan ontzettend lekker en gezond koken.
My New Roots is veranderd van een hobbyproject in een informatiebron waar duizenden mensen wekelijks gebruik van maken. Met dat in mijn achterhoofd, ga ik steeds weer achter mijn snijplank staan om nieuwe recepten te bedenken voor iedereen die actief aan zijn gezondheid wil werken."

Eten volgens de seizoenen met het kookboek My New Roots
Sarah Britton: "Door ons eten zijn we onlosmakelijk verbonden met Moeder Aarde, want we zijn tenslotte wat we eten. Ik haal mijn culinaire inspiratie grotendeels uit het volgen van de seizoenen. Ik vind het namelijk ontzettend belangrijk om seizoensgebonden en lokale producten te eten, want dat helpt mijn lichaam zich aan te passen aan de omgeving en bespaart milieubelastende voedselkilometers.
De meeste kookboeken zijn onderverdeeld in gangen, maar toen ik aan dit boek begon, wist ik al dat ik me zou laten leiden door de seizoenen. Ik hoop dat ook jij het natuurlijk ritme te pakken krijgen en in contact komt met de cyclussen van de natuur én van je lichaam."

Meer over My New Roots, het interview met Sarah Britton en de presentatie van het kookboek vind je binnenkort op Hebban Culinair.Over de auteur

Natascha van der Stelt

461 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: My New Roots: eten volgens het ritme van de seizoenen

 

Gerelateerd

Over

Sarah Britton

Sarah Britton

Sarah Britton woont in Kopenhagen en deelt haar zoektocht naar gezond en plantaa...

Gesponsorde boeken