Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Nadine: 'Dit verhaal is heel verfijnd en met diepgang gebracht'

door Hebban Crew 2 reacties
Deze week verschijnt 'Getelde dagen', het vijfde boek van Siska Mulder. Ter gelegenheid hiervan staat Hebban Crimezone de hele week voor een groot gedeelte in het teken van Siska Mulder. Vijf Hebban-lezers mochten het boek alvast lezen en vertellen erover. In de eerste lezersQ&A is het woord aan Nadine Kuiper-le Fèvre.

Heb je al eens eerder iets van Siska Mulder gelezen? 
Vorig jaar heb ik kennis mogen maken met Siska Mulder tijdens het boekenbloggersevent dat Meulenhoff/Boekerij organiseerde. Ik heb toen een heel leuk gesprek met haar gehad over schrijven, lezen en bloggen. Aan het einde van die dag heb ik haar boek Met zachte hand meegekregen. Ik las het boek vrij kort daarna en heb ervan genoten. Siska heeft een fijne schrijfstijl, het komt heel realistisch over zoals zij haar verhalen brengt. Daarom twijfelde ik ook geen seconde om mij op te geven voor deze speciale leesclub. 

Wat dacht je bij het horen van de titel Getelde dagen?
Mijn eerste ingeving was dat iemand in dit boek waarschijnlijk niet meer lang te leven zou hebben. Zijn/haar dagen zouden geteld zijn. Of dit ook zo is moeten de lezers zelf maar ervaren. Maar de titel is ook verweven met de manier waarop Siska de hoofdstukken presenteert. Na de proloog wordt er per hoofdstuk afgeteld naar dag 0. Dit vind ik erg leuk gedaan. Het geeft nog meer tijdsbesef van het verhaal. 

Wat vond je ervan?
Ik raad iedereen aan om het boek te lezen. Siska Mulder brengt het verhaal met tempo, goed opgebouwde en afgewerkte plot, realistische personages en spannende wendingen. Het klopte aan alle kanten. Verwacht geen nagelbijtende spanning of gruwelijke scènes. Nee, dit verhaal is heel gedetailleerd en met diepgang gebracht. Het is geen ‘puntje-op-je-stoel’-spanning en er is ook geen sprake van bloedstollende of gruwelijke scènes. De spanning is meer psychologisch en onderhuids van aard. Waarschijnlijk kan iedere lezer zich indenken hoe de hoofdpersonen zich moeten voelen. Zeker als er sprake is van ontvoering van kinderen.

Cijfer?
Getelde dagen krijgt van mij een 9.  

Wat vond je kenmerkend aan dit boek?
Hoog tempo, realistisch in emoties en reacties van de personages, diepgang, verfijnd, geloofwaardige dialogen.

Wat vind je van de personages? Heb je een favoriet personage? Waarom is dat je favoriet?
Er zijn niet heel veel personages in het boek. Dat vind ik altijd fijn. Al snel in het verhaal kreeg ik een zwak voor Pelle. Pelle is anders dan andere leeftijdsgenootjes. Hij voldoet niet aan het ideaalbeeld van met name zijn vader, doordat hij niet zo goed kan leren en daardoor naar een speciale school moet. Pelle is een lieve jongen en moet zien te dealen met een ontvoering, de ruzies en scheiding van zijn ouders en het op school niet kunnen bijbenen. Kortom veel stress en druk. Een thema dat heel erg speelt in de huidige maatschappij. Vooral kinderen kunnen daar erg onder lijden. Pelle heeft mijn hart gestolen.

Zou je het boek in de boekwinkel oppakken?
Het is dat ik mij nooit zo laat leiden door covers van boeken, maar deze van Getelde dagen vind ik totaal niet uitnodigend. Je hebt niet het idee dat je naar de voorkant van een thriller kijkt, het toont zo zomers vrolijk. Maar als ik vervolgens de flaptekst zou lezen dan zou ik het boek zeker kopen. Ook omdat mijn eerdere ervaring met de auteur goed is bevallen.

Ga je nog meer van Siska Mulder lezen na Getelde dagen?
Haar volgende boek(en) ga ik ook lezen. Ik hou van haar schrijfstijl.  

Heb je nog vragen voor Siska?
Welk personage vind jijzelf het leukst in Getelde dagen? In wiens huid kroop jij het liefst tijdens het schrijven? Wat is jouw persoonlijke top 5 van boeken die je gelezen hebt?Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nadine: 'Dit verhaal is heel verfijnd en met diepgang gebracht'

 

Gerelateerd

Over

Siska Mulder

Siska Mulder

Wees gewaarschuwd. Ik schrijf psychologische thrillers die je nachtrust er niet...

Gesponsorde boeken