Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Nederland helpt Nepal

Vrijdag 1 mei staat in het teken van Nepal. Vanmorgen is de actiedag Nederland helpt Nepal van start gegaan. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

De actiedag Nederland helpt Nepal is vanmorgen in Amsterdam officieel van start gegaan met een 'start'-bedrag van ruim 3,3 miljoen euro voor Giro 555. Dat maakte minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking aan het begin van de actiedag bekend. Dit is geld dat is ingezameld voordat de actie is begonnen.
De actiedag Nederland helpt Nepal is in het leven geroepen om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Het startsein werd gegeven op NPO Radio 2 door actievoorzitter Gijs de Vries. Onder de naam 555-café worden vanuit de De Hallen in Amsterdam de hele dag radio- en televisieuitzendingengemaakt. De Hallen is een centrum voor media, cultuur, mode, horeca en ambachten. De Hallen Amsterdam is in de voormalige tramremise, een rijksmonument gebouwd tussen 1902-1928, gevestigd.
De inzamelingsdag duurt tot middernacht en wordt gevolgd op NPO Radio 2, op de publieke omroep en bij RTL en SBS. De Nederlandse regering heeft inmiddels 4 miljoen euro toegezegd. Ook is een  reddingsteam naar het door een aardbeving getroffen land gestuurd.  

De beelden van het door de aardbeving getroffen Nepal zijn hartverscheurend. Miljoenen mensen hebben hulp nodig, tempels, huizen en hotels zijn ingestort, dorpen zijn weggevaagd. Het is moeilijk om zoiets groots te bevatten en het is nog moeilijker je voor te stellen dat zoiets desastreus jezelf zou overkomen. Een wijsheidsleutel zoals in het boek van Frédérik Lenoir zou nu goed van pas komen.

De wereldziel - Frédéric Lenoir

Kahlil Gibran meets Paulo Coelho Zeven wijzen uit alle continenten ontmoeten elkaar in Toulanka, een afgelegen klooster in de Tibetaanse bergen. Ze hebben, zonder dat ze weet hebben van elkaar, de boodschap doorgekregen dat ze naar Tibet moeten afreizen. Een van de wijzen is een Nederlandse filosofe, die haar dertienjarige dochter heeft meegenomen. Het meisje ontmoet er een twaalfjarige lama, die diepe indruk op haar maakt. Elke wijze krijgt een droom dat de wereld aan de vooravond van een diepe crisis staat. Daarop besluiten ze samen zeven universele 'wijsheidssleutels' te formuleren en aan de jonge lama en het Nederlandse meisje door te geven. Zij putten daarvoor uit hun eigen ervaringen en tradities. Zo geven ze een stem aan de 'wereldziel': een welwillende kracht die over de harmonie van het universum waakt.

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Victoria Farkas

125 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Nederland helpt Nepal

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken