Hebban vandaag

Nieuws /

Nicole Buch schrijft biografie over man Menno

Op 24 november verschijnt bij Nieuw Amsterdam de biografie van Menno Buch. 'BUCH' vertelt het levensverhaal van de man die volgens de uitgeverij maar 'weinigen écht tot zijn ziel en ‘zijn’ liet doordringen'. Programmamaker Menno Buch overleed op 8 juli 2014.

Menno Maria Renirus Buch werd op 19 augustus 1951 geboren in Den Haag en groeide op in Wassenaar in een katholiek gezin met vijf broers, onder wie zijn drie jaar oudere broer schrijver Boudewijn Büch. Als ondernemer kreeg Menno Buch voor het eerst landelijke bekendheid, nadat hij in 1985 als een van de eersten erotische 06-lijnen ging exploiteren. Daarna presenteerde hij voor Veronica het controversiële en daardoor waarschijnlijk succesvolle tv-programma Sex voor de Buch. Een ander spraakmakend programma was Buch in de Bajes

Menno Buch stond ondernemend in het leven en zocht grenzen op, wat resulteerde in megasuccessen en mislukkingen, meldt de uitgeverij in een persbericht. 'Al jong ontvluchtte hij zijn gebroken Wassenaarse gezin en ging, in zijn continue streven naar onafhankelijkheid, op ontdekkingsreis.' BUCH is geschreven door Menno's weduwe Nicole Buch en Edwin Gitsels, eindredacteur van zijn tv-werk.
Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nicole Buch schrijft biografie over man Menno

Gesponsorde boeken