Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Boek en auteur van week 30

Elke week besteden we aandacht aan een nieuw of bijzonder boek en zetten we een fantastische auteur in de spotlight. Deze week zijn dat Water en vuur van David Hair (deel 1 van de serie De brug der getijden, uitgegeven door Luitingh Fantasy) als boek van de week en Joe Abercrombie (waarvan net een nieuw boek in het Engels is verschenen: Half a King) als auteur van de week.

David Hair is begonnen als schrijver van Young Adult series. Ons boek van de week Water en vuur is zijn eerste roman voor volwassenen.

De flaptekst van Water en vuur:

'Elke twaalf jaar wordt de Maanvloedbrug zichtbaar onder invloed van het getij en verbindt het de continenten Yuros en Antiopia om vrij handel met elkaar te drijven. De heerscharen van Yuros zijn dit keer echter vastbesloten om Antiopia eens en voor altijd te veroveren en haar bevolking te onderwerpen. Nu de Getijdenvloed weer nabij is, staat Yuros voor de derde keer klaar om met haar strijdkrachten over de driehonderd zeemijlen lange brug te trekken. En dit keer zullen ze de genadeslag toebrengen. Antiopia bereidt zich ondertussen voor op de komende strijd. Maar het zijn drie doodgewone mensen - een gesjeesde magiestudent, een geharde huurling en een eenvoudig marktmeisje - die tot de conclusie komen dat het lot van beide naties wel eens van hun keuzes zou kunnen afhangen.'

Lijkt het je wat? Lees het boek, vorm je mening en laat het ons weten door een recensie te schrijven in je eigen Hebban profiel (en stuur ons een linkje, wie weet zetten we je dan in de schijnwerpers op de Hebban Fantasy portal).

Onze auteur van de week Joe Abercrombie is een schrijver die zijn sporen in de fantasy al ruimschoots heeft verdiend. Zijn boeken dragen 'Grimdark' als subgenreaanduiding en zijn Twitternaam is zelfs @LordGrimdark. Zijn verhalen en boeken zijn expliciet en zwartgallig als het om geweld en de menselijke aard gaat. In het Nederlands is zijn Eerste wet trilogie verschenen bij Uitgeverij Meulenhoff Boekerij.

Volg Joe Abercrombie via je Hebban profiel.Over de auteur

Hebban Fantasy

315 volgers
20 boeken
0 favorieten
Newbie


Reacties op: Boek en auteur van week 30

 

Gerelateerd

Over

Joe Abercrombie

Joe Abercrombie

De Britse fantasyauteur Joe Abercrombie debuteerde in 2004 met De macht van het ...