Hebban vandaag

Nieuws /

Nieuwe bundel Haruki Murakami alleen in een echte boekwinkel

De Japanse boekwinkelketen Kinokuniya gaat de strijd aan met de online boekverkoop door de nieuwe essaybundel van Haruki Murakami alleen in hun boekwinkels aan te bieden.

Haruki Murakami is een zeer populaire schrijver in zijn thuisland door zijn onderscheidende westerse schrijfstijl. Op 10 september verschijnt zijn nieuwe essaybundel Shokugyo to shite no shosetsuka (Romancier als roeping) in een oplage van 100.000 exemplaren. Kinokuniya besloot hiervan negentig procent in te kopen. De boeken zullen niet alleen in hun eigen filialen beschikbaar zijn maar worden ook gedistribueerd naar andere fysieke boekhandels. Voor de online verkoop, onder andere de Japanse versie van website Amazon, zullen 'slechts' 5.000 exemplaren overblijven.

Kinokuniya beschouwt de massale inkoop van de nieuwe Murakami niet als een experiment, maar wil het integreren als een vast onderdeel binnen een strategie om de plaats van de fysieke boekhandel te versterken. Hiermee lijkt de keten aan te kondigen dat zij deze strategie nogmaals willen toepassen in de toekomst. "Boekverkopers in het hele land moeten samenwerken om de conventionele boekenmarkt te versterken om de competitie aan te gaan met online boekretailers," aldus een woordvoerder.

Zowel de uitgever als de auteur hebben niet gereageerd op het nieuws.

Bron: BoekbladOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Nieuwe bundel Haruki Murakami alleen in een echte boekwinkel

 

Over

Haruki Murakami

Haruki Murakami

Haruki Murakami is een Japanse schrijver en vertaler. Hij onderscheidt zich van ...

Gesponsorde boeken