Hebban vandaag

Nieuws /

Nieuwe verfilming voor Jussi Adler-Olsen

door Soraya Vink (crew) 2 reacties
In 2013 verscheen de eerste verfilming van de Serie Q met ‘De vrouw in de kooi’, naar het gelijknamige boek van de Deense schrijver Jussi Adler-Olsen. De Nederlandse fans kunnen het tweede deel ‘De Fazantenmoordenaars’ vanaf 06 augustus in de bioscoop zien.

De film verscheen vorig jaar in de Deense bioscoop en distributeur Lumière Groep brengt de film deze zomer naar de Nederlandse bioscoopbezoeker. Bekende gezichten keren terug in dit tweede deel, zo is acteur Nikolaj Lie Kaas weer te zien als de knorrige brigadier Carl Mørck. De acteur, onder andere bekend van zijn rol als rechercheur Mathias Borch in The Killing, was destijds een verrassende keuze om met zijn 42 jaar de Deense brompot te vertolken. Scriptschrijver Nikolaj Arcel en regisseur Mikkel Nørgaard spraken echter hun vertrouwen in de acteur uit en gaven aan hiermee het Serie Q-universum meer dynamiek te kunnen geven.  

In De Fazantenmoordenaars vindt brigadier Carl Mørck per ongeluk een dossier op zijn bureau uit 1987. De verminkte lichamen van een broer en zus worden gevonden in een zomerhuisje in de buurt van Rørvig, in Noord-Seeland. Uit het politieonderzoek blijkt dat de dader actief is binnen een groep van kostschoolleerlingen die uit de rijkste kringen van het land afkomstig zijn. Mørck bijt zich samen met zijn assistent Assad vast in deze zaak, die uiteindelijk niet geheel per ongeluk op zijn bureau is beland. Het brengt hen naar alle lagen van de samenleving: van de armste mensen die op straat leven tot de meest machtige mensen van het land.

Het uiteindelijke plan is om in totaal tien films te maken en hiermee dus ieder boek te verfilmen dat uit de pen van Jussi Adler-Olsen voortkomt. Het zesde boek in de serie, De grenzeloze, verscheen in april. Het team achter de films geeft aan momenteel bezig te zijn met de scripten van De noodkreet in de fles en Dossier 64.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Nieuwe verfilming voor Jussi Adler-Olsen

 

Gerelateerd

Over

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (1950) werkte na zijn studie vele jaren als uitgever in zijn e...

Gesponsorde boeken