Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Nieuwe YA-ster aan het firmament

Geen nieuwe wereld, maar een heel nieuw universum bedacht schrijfster Romina Russell voor haar ‘Zodiak’-trilogie. In ‘Het dertiende huis’ verweeft de ambitieuze auteur spanning, drama, astrologie, astronomie en romantiek tot een nieuwe dystopische ster in het YA-genre!


Het dertiende huis vormt het eerste deel in een trilogie. Het idee voor de serie ontstond toen de schrijfster haar fascinatie voor de ruimte met de passie voor astrologie van haar redacteur combineerde. Het idee voor een dertiende sterrenbeeld kwam van een artikel dat in 2011 werd gepubliceerd, over het eventuele bestaan van een dertiende teken met de naam Ophiuchus. Er ontstond nogal wat ophef over, want mensen wilden door die verschuiving in tekens helemaal geen ander sterrenbeeld aannemen!  

Een mooie inspiratiebron voor Russell. Zij ging met het idee aan de slag en plaatste haar 16-jarige hoofdpersonage in de ruimte, waar elk sterrenbeeld zijn eigen planeet kent. Op Huis Kreeft leeft Rhoma, een meisje met de gave in de toekomst te kunnen kijken. Het avontuur begint als er zich op de planeet een ramp voordoet en zij de nieuwe leider van haar volk blijkt te zijn. Als ook andere planeten grote problemen ondervinden die niet geheel toevallig blijken te zijn, wordt Rhoma, vergezeld door twee knappe jongens, op roadtrip door de ruimte gestuurd om de andere planeetleiders te waarschuwen. Een love triangle kan dus niet uitblijven…  

Zodiak – Het dertiende huis ligt vanaf 26 mei in de boekhandel!

Meer weten?
Hier lees je alles over het Zodiak Sterrenstelsel.
En hier bepaal je tot welk sterrenbeeld jij eigenlijk behoort na het ontdekken van het dertiende teken...


Over het boek:  
Rhoma Grace is een zestienjarige student van de planeet Huis Kreeft met een ongebruikelijk talent voor het lezen van de sterren. Terwijl haar klasgenoten metingen nodig hebben om nauwkeurige, astrologische voorspellingen te doen, kan Rhoma omhoog kijken naar de nachtelijke hemel en zien wat er in het verschiet ligt.  

Bij een heftige explosie in het sterrenstelsel slaan de manen van Kreeft uit hun baan. Het leven op Kreeft verandert hierdoor in een nachtmerrie waarbij duizenden burgers de dood vinden, waaronder Moeder, de leider van het Huis Kreeft. Rho is met stomheid geslagen wanneer blijkt dat zij de nieuwe leider van de planeet zal zijn.   Dan, als er meer planeten het slachtoffer worden van buitenissige natuurrampen, ontdekt Rho een patroon in de sterren. Ze vermoedt dat Ophiuchus – de verbannen leider van het 13e Huis uit de Zodiaklegende – is teruggekeerd om de macht over het Zodiak-sterrenstelsel in handen te krijgen.  

Rho moet – samen met Hysan Dax, een jonge gezant van het Huis Weegschaal, haar gids, Mathias en een lid van haar Koninklijke Garde – de andere leiders van de Huizen in het sterrenstelsel op de hoogte brengen van het heersende gevaar. Maar wie zal haar geloven, zo jong en onervaren als ze is? Wie kan Rho vertrouwen in een universum dat is bepaald door verschillen? En hoe kan ze 12 verschillende Huizen overtuigen van de noodzaak tot samenwerking?
Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Nieuwe YA-ster aan het firmament

 

Gerelateerd

Over

Romina Russell

Romina Russell

Romina Russell werd geboren in Buenos Aires, maar woont nu in Los Angeles. Als ...

Gesponsorde boeken