Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Omstreden FIFA-baas publiceert memoires

Nog voor het eind van deze maand komt de omstreden FIFA-president Sepp Blatter met zijn memoires. Het boek, getiteld Sepp Blatter: Mission Football, is geschreven door zijn woordvoerder Thomas Renggli.

Joseph S. (Sepp) Blatter (1936) werd in juni 1998 voorzitter van de wereldvoetbalbond. In mei 2015 werd de Zwitser herkozen voor een vijfde termijn, tot medio 2019. Maar vijf maanden later werd hij geschorst voor alle voetbalactiviteiten, nadat bleek dat hij als FIFA-president zonder legale basis twee miljoen Zwitserse franken had betaald aan de toenmalige FIFA-vicepresident Michel Platini. Blatters schorsing loopt eind 20123 af.

De Zwitserse uitgever Werd & Weber kondigt het boek als volgt aan: 'Ondanks zijn succes had Blatter geregeld te kampen met harde kritiek en vooroordelen. In dit rijk geïllustreerde boek vertelt Sepp Blatter hoe hij met die vijandigheid is omgegaan.' 

Volgens woordvoerder/schrijver Thomas Renggli zal in het boek ook de uitkomst van de verkiezingen van morgen om het presidentschap van de FIFA worden meegenomen. Blatter kondigde in juni 2015 aan dat hij na achttien jaar als FIFA-president zou aftreden. De uitgeverij benadrukt dat Blatters memoires gezien moeten worden als 'een zeer persoonlijk boek' waarin hij 'zijn persoonlijke mening over zijn tijd bij de voetbalbond ventileert'.

Bron: The Bookseller Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Omstreden FIFA-baas publiceert memoires

 

Gesponsorde boeken