Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Ontdek debuutroman Kongokorset en doe mee met de Hebban Leesclub!

door Hebban Crew 8 reacties
Ze heeft een master in de taal- en letterkunde en mag zich na half mei 2018 ook auteur noemen. Herlinde Leyssens debuteert met een roman gebaseerd op historische gegevens uit het Afrikamuseum in Tervuren: dagboeken, liefdesbrieven en foto's uit de nalatenschap van Gabrielle, die ze verrijkt met haar ervaring en verbeelding. Lees een fragment en schrijf je in voor de Hebban Leesclub!

Gabrielle Deman groeit op in het Brussel van 1900 tussen de kunstenaarsvrienden van haar vader Edmond, uitgever en boekhandelaar: Théo van Rysselberghe, Maurice Maeterlinck, Léon Spilliaert. Maar zij droomt ervan de wereld te ontdekken.

Albert Sillye, commandant van de Force publique, is haar ticket naar Kongo. Na hun verloving vertrekt hij naar Afrika om zijn bruidsschat bij elkaar te verdienen.

Terwijl Gabrielles minutieuze voorbereidingen op een koloniale wetenschapscarrière haar naar Engeland en Frankrijk brengen, houden ze er een passionele correspondentie op na.

Op 2 juni 1904 is het eindelijk zover: samen reizen ze naar Afrika voor een huwelijksreis vol kleurrijke figuren en donkere gevaren. Kan Gabrielle er haar grenzeloze ambities vervullen? Hoever gaat ze om haar naam in de geschiedenisboeken te doen verschijnen? Wie is de Gabrielle die drie jaar later terugkeert naar het oude Europa?

Net links van me stonden vier zusters, van kop tot teen in witte kappen en habijten. Zij hadden nog het meeste plezier. Hoewel ze zeker ouder waren dan ik, smiezelden en schaterden ze als kostschoolmeisjes op hun eerste schoolreis. ‘Is het echt waar ? Is Monseigneur Grison aan boord?’ hoorde ik hen fluisteren. Ze fezelden over hem alsof hij een notoire rokkenjager was uit het Brusselse nachtleven.

Lees hier een fragment

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Kongokorset verscheen op 14 mei bij Uitgeverij Vrijdag.

Doe mee met de Hebban Leesclub!

Smaakt deze Sneak Preview naar meer en wil je graag samen met andere lezers in dit boek duiken? Op Hebban starten we binnenkort een leesclub met deze debuutroman. Schrijf je in!Over de auteur

Hebban Crew

2126 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ontdek debuutroman Kongokorset en doe mee met de Hebban Leesclub!

 

Gerelateerd

Over

Herlinde Leyssens

Herlinde Leyssens

Auteur van Kongokorset

Hebban Spots

Kongokorset

9 volgers

Welkom bij de leesclub rond Kongokorset, de debuutroman van Herlinde Leyssens (Uitgeverij Vrijdag). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...

Gesponsorde boeken